13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΚόσμοςTennis: Ποιός θα είναι τη Δευτέρα το Νο.1 στην Παγκόσμια κατάταξη;

Tennis: Ποιός θα είναι τη Δευτέρα το Νο.1 στην Παγκόσμια κατάταξη;

Ημερομηνία:

Του Νίκου Αντωνίου

Το Australian Open 2023 ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Από τους 128 παίκτες που ξεκίνησαν να αγωνίζονται στις 16/1 στο Κυρίως Ταμπλό της Grand Slam διοργάνωσης, έχουν ξεχωρίσει οι 4 που θα παίξουν στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει την Παρασκευή το Ρώσο Karen Khachanov Νο. 20 στην παγκόσμια κατάταξη και στον άλλο ημιτελικό ο Novac Djokovic αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Tommy Paul, που είναι το No.35. Και οι 4 ονειρεύονται να κατακτήσουν τον τίτλο στη Μελβούρνη. Όμως για τον Djokovic και τον Τσιτσιπά, αυτό έχει ευρύτερη αξία, καθώς αν κάποιος από τους δύο κατακτήσει τον τίτλο, αυτομάτως γίνεται το Νο.1 στον κόσμο.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP (Association of Tennis Professionals), σήμερα βρίσκεται το “next big thing” του παγκόσμιου tennis, ο 19χρονος Ισπανός Carlos Alcaraz, που δεν αγωνίστηκε στο Australian Open λόγω τραυματισμού. Στην περίπτωση που ο Djokovic ή ο Τσιτσιπάς δεν πάρουν τον τίτλο την Κυριακή, ο Alcaraz θα κρατήσει τη θέση του και την επόμενη εβδομάδα.

Στη 2η θέση βρίσκεται ο Rafa Nadal, που αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Australian Open, εξαιτίας  τραυματισμού στο αριστερό πόδι, κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ.

Στην 3η θέση στον κόσμο βρίσκεται ο 24χρονος Νορβηγός Casper Ruud, που γνώρισε και αυτός την ήττα, στο 2ο γύρο του Australian Open.

Οι 3 πρώτοι λοιπόν του ATP ranking, ήδη είναι έξω από τη διεκδίκηση των πολλών βαθμών που κερδίζει ο νικητής ενός Grand Slam ( AO, RG, WIMBLEDON, US OPEN)

 

Στην 4η θέση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πρέπει να κερδίσει τον Karen Khachanov για να περάσει στον τελικό. Ο Τσιτσιπάς έχει 5 νίκες απέναντι στον Khachanov και καμία ήττα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Όμως ο ημιτελικός της Παρασκευής θα είναι δύσκολος, καθώς και οι δύο είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στην 5η θέση βρίσκεται ο Novac Djokovic, που είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσει στον τελικό. Με τον αντίπαλο του Tommy Paul, δεν έχει συναντηθεί στο παρελθόν.

Την Κυριακή θα ξέρουμε τον νικητή του Australian Open 2023. Και αν αυτός είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχουμε πολλά να πούμε…

Σχετικά Άρθρα

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

O Jannik Sinner, με ανατροπή, πρωταθλητής στο Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο 22χρονος Ιταλός Jannik Sinner είναι...

Ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Fritz και αποκλείστηκε απο το Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να...

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στους 16 του Australian Open

Του Νίκου Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 6-3, 6-0,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img