18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις¨Σύριζα: επιλογή σωτηρίας για την Ελλάδα!!!¨  Του Θοδωρή Γιάνναρου

¨Σύριζα: επιλογή σωτηρίας για την Ελλάδα!!!¨  Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Η ευφυΐα στους πολίτες είναι, όπως ο σπινθήρας σε ορισμένες πέτρες. Η παραμικρή πρόσκρουση την κάνει να φανερώνεται σε όλο της το μεγαλείο και σε όλη της την έκταση!”

Είναι κάποιες φορές οξύμωρο αλλά και αναγκαίο, να επιλέγεται από τους πολίτες μια κοινοβουλευτική παράταξη… ως η μόνη… η μοναδική επιλογή… μια παράταξη με υστεροφημία και κοινωνικές αξίες… ένα κίνημα πολιτών, που έστω και τώρα – σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας – κατάφερε και έβαλε τη σφραγίδα των αξιών του, ανεξίτηλη  στην ιστορία του τόπου… εκείνο το κόμμα εξουσίας, που οι άνθρωποί του,  μας νοιάζονται πραγματικά και παρά το ποτάμι οχετού που έχει ριχθεί εναντίον του, εξακολουθεί να λάμπει, φωτίζοντας τα σκοτάδια στα οποία μας πέταξαν βίαια οι γραβατωμένοι σωτήρες με τα ακριβά…  μπλε κοστούμια και… τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα! 

Αγοράζουμε όπλα, αεροπλάνα και καράβια, χρηματοδοτούμε την εφαρμοσμένη έρευνα για την κατασκευή φονικών drones και όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και απολύτως καμία αιτία!

Η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδος, θέλει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη… σαν να έχει σύνορα η θάλασσα και σαν να ανήκει μόνο σε εμάς, ξεχνώντας το αυτονόητο – τους νόμιμους ιδιοκτήτες της, τα ψάρια και τα λοιπά θαλασσινά! Με αυτήν όμως την παράλογη και εξωφρενική πολλές φορές τακτική,  οδηγούμε τους συμμάχους και φίλους μας απέναντι σε απόγνωση, παρ’ όλο που γνωρίζουμε πως κινδυνεύουν οι άμοιροι με χρεωκοπία και θα πεινάσουν! Αντί να τους δώσουμε χείρα βοηθείας… αντί να βρούμε στο Αιγαίο τρόπους, να μπορούν και αυτοί να ψαρεύουν ελεύθερα και από κοινού να διεξάγουμε προσοδοφόρες έρευνες, προς όφελος και των δύο χωρών, προτιμήσαμε να τους απειλούμε καθημερινά από τα νησιά μας, από τον αέρα και τη θάλασσα, να ξοδεύουμε αλόγιστα χρήματα για παράλογους εξοπλισμούς και να παραβαίνουμε το διεθνές δίκαιο και εκείνο της θάλασσας, σχεδόν σε καθημερινή βάση… φθάνοντας σε σημεία ακραίας πρόκλησης!

Επιλέγοντας Αλέξη και ΣΥΡΙΖΑ, λύνονται αυτόματα όλα μα όλα τα προβλήματα με τους απέναντι! Υπάρχει μεγάλη αποδοχή και συμπάθεια γι’ αυτόν στην Τουρκία και τον θεωρούν ιδανικό για κυβερνήτη της Ελλάδος! Θα συζητήσουμε όλα τα προβλήματα της διευρυμένης ατζέντας, όπως έγινε με τα πρώην Σκόπια και νυν Β. Μακεδονία… που την αποκαλούν παντού… Μακεδονία (…σιγά τον πολυέλαιο άλλωστε!) και έτσι θα ζούμε αγκαλιασμένοι και με τους φίλους, συμμάχους και αδελφούς μας εξ’ Ανατολών για ένα όμορφο κοινό μέλλον, με μια θάλασσα ειρήνης να μας ενώνει αντί να μας χωρίζει! Τι να τα κάνουμε πλέον τα φονικά τα όπλα; Όλα αυτά αν πουληθούν και τα χρήματα που θα προκύψουν, μοιραστούν δίκαια στους πολίτες απ’ ευθείας, με μηδενισμό του ΦΠΑ και τεράστιες φοροελαφρύνσεις, τότε θα επανέλθει η ευημερία στον τόπο και οι Έλληνες θα μπορούν πάλι να ονειρεύονται!

Στο κάτω κάτω, τι να τα κάνουμε τόσα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες; Ας μην γινόμαστε και άπληστοι. Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε τον πλούτο, δίκαια.

Σε τελευταία ανάλυση, είναι τόσες χιλιάδες τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες του Αιγαίου… που ούτε καν θα το καταλαβαίναμε αν τους παραχωρούσαμε μερικά – όχι βέβαια πολλά, αλλά έστω καμιά 50ριά!!! Σιγά το πρόβλημα…  που θα μας κάνει να μαλώνουμε και να χαλάμε τη ζαχαρένια μας!

Γνωρίζετε φίλες και φίλοι, πως η Ελλάδα – η πατρίδα μας, κατηγορείται από τους φίλους μας και αδελφούς απέναντι, ότι σκοτώνει πρόσφυγες -τους ληστεύει, τους πυροβολάει ή τους πνίγει στο Αιγαίο, όπως και επίσης έχει χτίσει τον απάνθρωπο φράκτη του αίσχους στον Έβρο, να εμποδίζει δυστυχισμένους ανθρώπους να βρουν τη γη της δικής τους επαγγελίας και να την κάνουν πατρίδα τους!

Επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ, μεταμορφωνόμαστε πάλι σε καλοκάγαθους και φιλόξενους ανθρώπους, όπως οι γιαγιάδες της Μυτιλήνης και ανοίγουμε τα σπίτια μας στους νέους συμπολίτες που θα αρχίσουν να καταφθάνουν και μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και δεκάδες χιλιάδες επενδυτές με γεμάτες τσέπες, που τόσο χρειάζεται αυτή η χώρα… που τόσο πολύ έχει ανάγκη και που σίγουρα δεν μπορεί να αφεθεί στα μικροέργα μόνο του Αδώνιδος, τύπου… Ανάπλασης Ελληνικού…  Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ανθρώπινες και δίκαιες συνθήκες για όλους τους πολίτες  -παλαιούς και νεοφερμένους, που ζουν ή θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα  -όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ βέβαια εγγυάται και την πολυπόθητη Ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Τέτοια ανόητα και άσκοπα μικροέργα, όπως αυτό του Ελληνικού, είναι βέβαιο πως μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ακόμα και το κλίμα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω…  του “φαινομένου της πεταλούδας”, μιας και το “χάος” μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους χρήσεις και ως εκ τούτου επιδράσεις!!!  Θα δημιουργηθεί -έστω και μέσω αυτού του μικρού… μικρο-έργου του Αδώνιδος, πολύ μεγάλη ευαισθησία ακόμη και σε μικρές αλλαγές των αρχικών συνθηκών του χάους. Η μεταβολή αυτή, θα είναι μεν μια φυσική διαδικασία, ωστόσο είναι απολύτως απρόβλεπτη ή τουλάχιστον δεν μπορεί να υπολογιστεί με τους νόμους της φυσικής του Νεύτωνα που μάθαμε στο σχολείο. Πρέπει λοιπόν όλοι μας, σαν μια γροθιά σφιγμένη, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους “ειδικούς σε όλα τα είδη του χάους”, για να διατηρήσουμε τη χώρα και τον πλανήτη…  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση! Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το περιβάλλον, συμβάλει δυναμικά στην προστασία του και ως εκ τούτου, προσδίδει προστιθέμενη αξία στην γενικότερη προστασία της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του αγαπημένου μας πλανήτη!

Ο Μαρξ όταν αναφερόταν στον διαλεκτικό υλισμό, μιλούσε προφητικά, δίδοντας έμφαση στην αναγκαιότητα που κάποια στιγμή όπως σήμερα, θα εμφανιστεί! Η κεντρική ιδέα του διαλεκτικού υλισμού βρίσκεται στην αντίληψη της εξέλιξης του φυσικού κόσμου και την εμφάνιση νέων ιδιοτήτων που βρίσκονται στα νέα στάδια εξέλιξης. Η μαρξική διαλεκτική, ως υλιστική φιλοσοφία, τονίζει τη σημασία των συνθηκών του πραγματικού κόσμου και την παρουσία αντιφάσεων μέσα στα πράγματα και σε σχέση με τις ταξικές, εργασιακές και κοινωνικοοικονομικές αλληλεπιδράσεις! Επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστούν ή και θα εξαλειφθούν οι αντιφάσεις και οι αδικίες! Με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι φτωχοί  θα γίνουν πλούσιοι, οι πλούσιοι… φτωχοί και έτσι, οι δεύτεροι θα οδηγηθούν στα συσσίτια και στο να μετατραπούν από αφεντικά, σε υπαλλήλους εκείνων που στο παρελθόν ήταν στη δική τους δούλεψη…

Επιλέγοντας κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια θα ανήκουν πλέον στους φοιτητές και το λαό, με το άσυλο να καθίσταται νομοθετικά απαραβίαστο και να μετατρέπεται εκ νέου σε χώρο μάθησης, σκέψης και προβληματισμού, όπως παλιά! Το πανεπιστήμιο θα μετατραπεί πάλι σε χώρο ελευθερίας και έκφρασης για όλους τους πολίτες  -παλιούς και νέους, αυτόχθονες και μη αυτής της χώρας!

Στην υπαρξιακή αγωνία πρέπει οι πολίτες να απαιτήσουν σχέδιομε προτάσεις, που μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσφέρει. Οι πολίτες λένε όχι στις υπερφίαλες κραυγές και την κοροϊδία. Θαύματα βέβαια δεν γίνονται στην Αθεΐα  -και αν κάποιοι τα προσδοκούν… αυτά θα απαγορευτούν με μια παράγραφο και ένα νόμο.  Αυτό όμως που γίνεται είναι – εκτός όλων των άλλων που προαναφέρθηκαν, να σταματήσει η ρεμούλα των φιλελεύθερων. Να σταματήσει αυτή η κατάσταση που είναι πρωτοφανής για τον τόπο. Να σταματήσει η λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Να επιστρέψει η δικαιοσύνη και με σχέδιο να δημιουργηθούν υποδομές για τους αδύναμους, για τους παραγωγούς, για την μεσαία τάξη, που λεηλατείται τα τελευταία τρία χρόνια από τον μηχανισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας του Αδώνιδος, του Σταικούρα και του Μητσοτάκη! Να πληροφορείται ο λαός την αλήθεια, μέσα από νέα τίμια και “ελεύθερα” ΜΜΕ, που θα αδειοδοτηθούν, αφού πρώτα καταργηθούν όλα τα βοθροκάναλα και ο κίτρινος τύπος-γραπτός και ηλεκτρονικός, δίνοντας νέα πνοή στην ενημέρωση!

Επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγετε δημοκρατία, δικαιοσύνη, και αναδιανομή του πλούτου, χωρίς τη ρεμούλα της αριστείας των αρίστων! Όλοι θα έχουν το δικαίωμα στην εργασιακή ανέλιξη, ανεξαρτήτως προσόντων τα οποία κατείχαν μέχρι σήμερα οι προύχοντες και οι έχοντες!

Επιλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ, επιστρέφει η ζωή στην Ελλάδα, ενώ σε κάποια χρόνια θα διπλασιαστεί και ο πληθυσμός της, βάσει σχεδίου που εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια της “1ης φοράς αριστερά” και μετά τις εκλογές του 2023 θα ξεκινήσει η υλοποίησή του δίδοντας κίνητρα μητρότητος σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, τόπου καταγωγής, και θρησκείας! Γενικά, η νέα κοινωνική καινοτομία θα αποτελέσει τον  κεντρικό πολυπολιτισμικό πυλώνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην…  “2η φορά αριστερά… με τσαμπουκά” 

Οι εκλογές πλησιάζουν και πλέον οι πολίτες δεν μπορούν άλλο να περιμένουν  -βιάζονται να δούνε επιτέλους το φως που κάποιοι δεν άφησαν να λάμψει την πρώτη φορά! Ας σπρώξουμε λοιπόν με νύχια και με δόντια, να βγει η χώρα από το τέλμα!

Επιλέγουμε ΣΥΡΙΖΑ για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα και όλοι οι πολίτες  να ζουν επιτέλους αδελφωμένοι, χωρίς διαφορές και χάσματα  μεταξύ τους! Όλοι θα είναι ίσοι και θα φαίνονται ίσοι… δια νόμου και δια ροπάλου και τέρμα τα εργασιακά προνόμια και άδικη μονοπωλιακή ανέλιξη των πτυχιούχων αρίστων!

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img