12.5 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΚόσμοςAustralian Open: Τζόκοβιτς vs Τσιτσιπάς, κάτι περισσότερο από ένας τελικός

Australian Open: Τζόκοβιτς vs Τσιτσιπάς, κάτι περισσότερο από ένας τελικός

Ημερομηνία:

Με στόχο τον 22ο τίτλο Grand Slam (σ.σ. όσους έχει και ο Ισπανός, Ραφαέλ Ναδάλ) και τον 10ο στην Μελβούρνη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αντιμετωπίσει αύριο (29/1, 10.30) στον τελικό του Australian Open τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος διεκδικεί το πρώτο σπουδαίο τρόπαιο στην καριέρα του. Παράλληλα, τόσο ο Σέρβος θρύλος του τένις, όσο και ο νεαρός Ελληνας, θα έχουν ως επιπλέον «έπαθλο» την κορυφή του κόσμου, καθώς όποιος επικρατήσει, θα βρεθεί στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP.

    «Είμαι τυχερός, που σε αυτήν την φάση της καριέρας μου, υπάρχει ένα ιδιαίτερο θέμα σχεδόν σε κάθε τουρνουά, και συγκεκριμένα σε αυτά των Grand Slam», υπογράμμισε ο 35χρονος Σέρβος, ο οποίος δηλώνει περισσότερο… πεινασμένος παρά κουρασμένος, ενώ από την πλευρά του, ο 24χρονος «Tsitsifast», επεσήμανε: «Είναι οι στιγμές για τις οποίες δουλεύω πολύ. Υπάρχει κάτι περισσότερο από μια νίκη σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες. Και είμαι χαρούμενος που αυτή η ευκαιρία, είναι εδώ».

    «Είναι ακριβώς αυτό που είχα φαντασθεί και ήλπιζα όταν ήλθα στην Αυστραλία εφέτος. Είχα κάθε πρόθεση να βρεθώ σε θέση να αγωνισθώ για ένα νέο τρόπαιο στο Australian Open», παραδέχθηκε ο Τζόκοβιτς, ενώ για τον Τσιτσιπά, ένα όνειρο, γίνεται πραγματικότητα: «Το να είμαι εδώ στον τελικό, σημαίνει πολλά για εμένα. Εδώ έπαιξα ένα από τα πρώτα μου Grand Slam ως νεαρός και τώρα το να είμαι στον τελικό του απλού ανδρών, είναι εξίσου σημαντικό με το πρώτο μου βήμα σε ένα γήπεδο τένις».

    Οπως ο Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, έτσι και ο Τζόκοβιτς δεν έχει χάσει ποτέ στον τελικό της Μελβούρνης, όπου κατέχει το ρεκόρ με εννέα τίτλους. Και αύριο, στοχεύει να φύγει από την μεγαλούπολη της Αυστραλίας με το δέκατο τρόπαιο ανά χείρας: «Το γεγονός ότι δεν έχω χάσει ποτέ έναν τελικό του Australian Open, είναι μια μεγάλη ενίσχυση της αυτοπεποίθησης».

    Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς θα παίξει τον δεύτερο τελικό του Grand Slam μετά την ήττα του Ρολάν Γκαρός το 2021 από τον Τζόκοβιτς και μάλιστα με μία επική ανατροπή από 2-0: «Η Σερβία είναι μια πολύ μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, και έχει βγάλει πολλούς πολύ καλούς παίκτες. Ελπίζω ότι στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο, δηλαδή να κατακτήσουμε πολλά τουρνουά Grand Slam», προφανώς συμπεριλαμβάνοντας και στην Μαρία Σάκκαρη.

    Ο νικητής του τελικού θα «εκθρονίσει» τον νεαρό Ισπανό, Κάρλος Αλκαράθ από το Νο 1 του κόσμου. Για τον Τζόκοβιτς, θα είναι μια επιστροφή στην κορυφή μετά από ένα «αρνητικό» 2022, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Νόλε» κατέχει το ρεκόρ για τον αριθμό των εβδομάδων που πέρασε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης (373) και τον αριθμό των σεζόν που τον βρήκαν επικεφαλής στο τέλος τους (7).

    «Τα τουρνουά Grand Slam και η θέση του Νο 1, είναι οι δύο κορυφές του επαγγελματικού τένις και ήταν πάντα στόχοι για εμένα. Οπότε, ναι, θέλω να συνεχίσω να γράφω την Ιστορία του αθλήματός μου», παραδέχεται ευθέως ο Τζόκοβιτς, ενώ ο νεαρός Ελληνας, προσθέτει: «Ημουν Νο 1 στον κόσμο στην κατηγορία των juniors και τώρα θέλω, να γίνω και στους επαγγελματίες».

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

O Jannik Sinner, με ανατροπή, πρωταθλητής στο Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο 22χρονος Ιταλός Jannik Sinner είναι...

Ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Fritz και αποκλείστηκε απο το Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να...

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στους 16 του Australian Open

Του Νίκου Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 6-3, 6-0,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img