13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΑκήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός έβαλε την …ουρά στα σκέλια μπροστά...

Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός έβαλε την …ουρά στα σκέλια μπροστά στα όπλα της Ακτοφυλακής μας. Συγκλονιστικό βίντεο!

Ημερομηνία:

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε πλήρωμα της Ακτοφυλακής μας, που δείχνουν ξεκάθαρα τον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, με τους θρασύδειλους τούρκους να προκαλούν συνεχώς αλλά στο τέλος να φεύγουν με την ουρά στα σκέλια, σαν λαγοί  όταν αντικρίζουν τις κάνες των ελληνικών όπλων.

 Στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε ως πειστήριο τις συνεχείς προκλήσεις των τούρκων φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι προκλήσεις έχουν στόχο ένα πιθανό θερμό επεισόδιο για να βγάλει από το εκλογικό αδιέξοδο τον Ταγίπ Ερντογάν. Κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποτραπεί λόγω της ψυχραιμίας, της ναυτοσύνης και των ατσάλινων νεύρων που έχουν οι ναυτικοί μας.

Το σοβαρό επεισόδιο έγινε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 στο Φαρμακονήσι, μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και τουρκικής ακταιωρού που προσπάθησε να εμβολίσει και να βυθίσει το Ελληνικό ταχύπλοο.

Η ψυχραιμία των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, οι κινήσεις τους, κατά τη διάρκεια κάθε δευτερολέπτου, οπότε διήρκεσε η εμπλοκή είναι η αιτία που δεν χύθηκε αίμα εκείνη την ημέρα. Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες μάς δείχνουν πόσο κοντά είναι ένα θερμό επεισόδιο και πάντα λόγω της προκλητικότητας και του παραλογισμού των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες, δεν είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά είχε σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και να αποτελέσει την αιτία να υπάρξει φωτιά σε μια εύφλεκτη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή.

Όλα άρχισαν όταν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ είδε το τουρκικό να κατευθύνεται προς το μέρος του. Οι άνδρες του πληρώματος παρακολουθούσαν με ψυχραιμία τις κινήσεις των Τούρκων, μη παρεκκλίνοντας από τον στόχο τους. Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, αλλά πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Με κάθε κύκλο που έκαναν οι Τούρκοι, πλησίαζαν και πιο πολύ το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. Πάνω στο ελληνικό σκάφος οι άνδρες είχαν πάρει στα χέρια τους τα αυτόματα και είχαν ακροβολιστεί στην πρύμνη του και περίμεναν τις κινήσεις των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύονται στη «δημοκρατία» και αποτελούν στιγμιότυπα από βίντεο, που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει.

Οι τρεις Έλληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους και έβλεπαν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν το ελληνικό σκάφος να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του. Αυτή η ψυχραιμία του άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν στο τιμόνι ήταν αρχικά ο λόγος που δεν έγινε ατύχημα.

 

Σχετικά Άρθρα

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος...

Σαρωνικός: Σε λειτουργία η Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη, 15325

https://www.youtube.com/watch?v=EiqdH84ZY8k Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η...

Τελευταία Άρθρα

spot_img