17.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΕΜΥ: Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική από την Κυριακή βλέπουν όλες οι...

ΕΜΥ: Πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αττική από την Κυριακή βλέπουν όλες οι προβλέψεις

Ημερομηνία:

Ο διευθυντής της ΕΜΥΘοδωρής Κολυδάς ανακοίνωσε μέσω των social media ότι την Παρασκευή θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο, καθώς και ότι η επιδείνωση αναμένεται από την Κυριακή. Η ΕΜΥ προβλέπει για την ερχόμενη Κυριακή τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της βόρειας χώρας, με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Στην Αττική χιόνια αναμένονται σε 11 περιοχές με τα φαινόμενα να εστιάζουν – σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργου Τσατραφύλλια – στο ανατολικό και βόρειο τόξο του νομού.

Οι έντεκα περιοχές είναι: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Οινόφυτα, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη ,Μαρούσι και οριακά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή

Σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας ο μετεωρολόγος αναφέρει πως για το κέντρο της πρωτεύουσας και τα νότια προάστια η πρόγνωση μέχρι στιγμής «μιλά» για χιονόνερο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Καλημέρα σε όλους! Αυξάνοται οι πιθανότητες για χιονοπτώσεις το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα και σε μηδενικά υψόμετρα στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Αττική στη Βοιωτία στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα δυνητικά δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν προβλήματα χιονοστρώσεων οπότε καλό είναι να προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλύσιδες.

Το κομμάτι της εθνικής οδού στο ύψος της Μαλακάσσας φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία να δέχεται αρκετό χιόνι.

Σε ό,τι αφορά την Αττική περισσότερο χιόνι φαίνεται να πέφτει στο ανατολικό και βόρειο τόξο του νομού (ενδεικτικά: Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Οινόφυτα, Θρακομακεδόνες, Πεντέλη, Μαρούσι και οριακά Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή).

Για το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια η πρόγνωση μέχρι στιγμής «μιλά» για χιονόνερο. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω!

 

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img