23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΕλλάδαDAVIS CUP 2023: Ένα βήμα πριν από την άνοδο η Εθνική μας....

DAVIS CUP 2023: Ένα βήμα πριν από την άνοδο η Εθνική μας. Εντυπωσιακές νίκες από Τσιτσιπά και Θάνο κόντρα στην ομάδα του Ισημερινού  

Ημερομηνία:

Η πρώτη ημέρα της συνάντησης της Εθνικής ομάδας τένις των ανδρών με αντίπαλο τον Ισημερινό για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup ήταν εντυπωσιακή με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Αριστοτέλη Θάνο να κερδίζουν και να κάνουν το 2-0 στις νίκες, φέρνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ένα βήμα μακριά από την άνοδο. 

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε μόνο στο 1ο σετ απέναντι στον Νο 731 του κόσμου, Άλβαρο Γκιγιέν, αλλά στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην Ελλάδα με 7-5, 6-2, στη συνάντηση με τον Ισημερινό που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (4-5/2) στο κλειστό στάδιο «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ.

Ακολούθησε ο αγώνας του Αριστοτέλη Θάνου που σημείωσε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Αντρέ Αντράντε με 7-6(4), 6-4, κάνοντας το 2-0 για την Ελλάδα η οποία απέχει πλέον μια νίκη από την άνοδο στο World Group I. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος κέρδισε έναν παίκτη ο οποίος βρίσκεται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη 1014 θέσεις!

Το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με το διπλό.

Aristotelis Thanos during the Davis Cup Davis Cup, OAKA, Athens, Greece

Τσιτσιπάς: «Πάντα ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ»

«Είμαι χαρούμενος που παίζω τένις. Βέβαια, υπήρχαν περίοδοι που δεν με γέμιζε τόσο. Προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να κάνω το καλύτερο. Νιώθω ελεύθερος με τις αποφάσεις που παίρνω, με τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Αυτό κάνει καλύτερη τη ζωή μου, η οποία είναι το τένις», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του,

Στην ερώτηση αν είχε φανταστεί ποτέ αυτό που συνέβη σήμερα στο κλειστό του ΟΑΚΑ όπου βρέθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τόνισε: «Ονειρευόμουν ένα γεμάτο ΟΑΚΑ – έστω και το διπλανό γήπεδο και έναν τελικό Davis Cup με μία καλή ομάδα. Να ξεσηκώνουμε το κοινό σε ένα ματς πόιντ».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για τα όνειρά του; «Έχω πολλά όνειρα στο χώρο του τένις. Θέλω να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να κατακτήσω το Davis Cup με την Ελλάδα, αλλά και την κατάκτηση των τεσσάρων Grand Slams.

Η Εθνική μας ομάδα και το ΔΣ της ΕΦΟΑ ευχαριστούν την ITF και όλους όσους υποστηρίζουν την διοργάνωση. Η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους τους Χορηγούς του DAVIS CUP 2023 που είναι οι: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Κύριος Εθνικός Χορηγός & Εθνικής Ομάδας), Μασούτης (Εθνικός Χορηγός), VW (Εθνικός Χορηγός), FILA (Επίσημος Υποστηρικτής Ρουχισμού Εθνικής), Babolat (Επίσημο Μπαλάκι), το φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι, Total EnergiesHOWDENDimelloΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝLΥΤΤΟS Beach HotelNANA Golden Beach HotelVECHRO.

Επιπλέον η ΕΦΟΑ θέλει να ευχαριστήσει θερμά την ΚΑΕ ΠΑΟ για την ευγενική παραχώρηση του κλειστού μπάσκετ ΟΑΚΑ για τη διεξαγωγής της διοργάνωσης DAVIS CUP 2023.

Davis Cup game between Stefanos Tsitsipas (GRE) and Alvaro Guillen (ECU) Davis Cup, OAKA, Athens, Greece

Σχετικά Άρθρα

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

O Jannik Sinner, με ανατροπή, πρωταθλητής στο Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο 22χρονος Ιταλός Jannik Sinner είναι...

Ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Fritz και αποκλείστηκε απο το Australian Open

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν κατάφερε να...

Εύκολα ο Τσιτσιπάς στους 16 του Australian Open

Του Νίκου Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε με 6-3, 6-0,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img