13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΕικόνες αποκάλυψης σε Τουρκία και Συρία - Πάνω από 3.000 νεκροί. Έφτασε...

Εικόνες αποκάλυψης σε Τουρκία και Συρία – Πάνω από 3.000 νεκροί. Έφτασε η Ελληνική αποστολή βοήθειας

Ημερομηνία:

Στην Τουρκία βρίσκεται από αργά τη νύχτα της Δευτέρας η Ελληνική αποστολή βοήθειας τα ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ για να συνδράμουν στις έρευνες για την αναζήτηση επιζώντων μέσα στα χαλάσματα των εκατοντάδων κτιρίων που κατέρρευσαν από τους ισχυρότατους σεισμούς. Η άφιξη της Ελληνικής αποστολής γνωστοποιήθηκε από τον Δημήτριο Πύρρο, ιατρό και κορυφαίο στέλεχος του ΕΚΑΒ.

“Οι 2 ιατροί και οι 3 διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΤΙΚ – ΕΚΑΒ) αποτελούν το ειδικά εκπαιδευμένο υγειονομικό σκέλος της ομάδας Έρευνας και Διάσωσης μεσαίου μεγέθους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνοδεύουν 21 ειδικά εκπαιδευμένους πυροσβέστες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Μόλις προσγειώθηκαν στην Τουρκία.”

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD) ο απολογισμός των θυμάτων στην χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.762, ενώ πάνω από 1300 είναι οι νεκροί στη Συρία μέχρι αυτή την ώρα.

Οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Καχραμάνμαρας έχουν υποστεί το σφοδρότερο πλήγμα από τη μανία του Εγκέλαδου, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Μαλάτια, το Ελαζίγκ, την Οσμπανίγιε, το Κιλίς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και τα Άδανα.

Τουλάχιστον 2.834 κτίρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 11.000.

Οι συνεχείς μετασεισμοί σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ο σεισμός των 7,8 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος εδώ και 84 χρόνια στην Τουρκία. Το 1939 σεισμός 7,9 βαθμών στο Ερζιντζάν είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 33.000 ανθρώπους. Σήμερα, όμως, εννέα ώρες μετά το πρώτο χτύπημα του Εγκέλαδου (04:17 τοπική ώρα) ακολούθησε νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img