19.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠόρτο Ράφτη - Λιμάνι και βελτίωση υποδομών στο επίκεντρο της συνάντησης του...

Πόρτο Ράφτη – Λιμάνι και βελτίωση υποδομών στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπ.  Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη 

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» Ευάγγελος Δημητρίου

Άκρως εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στο Γραφείο του Υπουργού.

Σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» Ευάγγελου Δημητρίου, συζητήθηκαν πάγιες και άλλες ανάγκες που παρουσιάζει  το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, τόσο σε επίπεδο συντήρησης, όσο και σε επίπεδο υποδομών και ανάπτυξης.

Η στοιχειοθέτηση των παραπάνω αναγκών και η προτεραιοποίηση τους, οδήγησε όχι μόνο στην κατανόηση τους, αλλά και στη θετική ανταπόκριση του Υπουργού, εκφράζοντας την πρόθεσή του, να προωθήσει την άμεση χρηματοδότηση σημαντικών έργων στο λιμάνι.

Ο Δήμαρχος κ. Αλλαγιάννης και ο Πρόεδρος κ. Δημητρίου, ευχαρίστησαν τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για το αληθινό ενδιαφέρον που επέδειξαν. Με την έμπρακτη συμπαράσταση τους, όπως το έχουν κάνει ήδη μέχρι τώρα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην κάλυψη χρόνιων αιτημάτων των δημοτών και κατοίκων του Πόρτο Ράφτη.

Άλλωστε το λιμάνι του Πόρτο Ράφτη αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αγαπημένο ειδυλλιακό τοπίο για τους μόνιμους κατοίκους, παρουσιάζοντας παράλληλα μια τεράστια δυναμική ανάπτυξης, με την πρόβλεψη των κατάλληλων υποδομών.

Η συνάντηση με τον μακροβιότερο Υπουργό Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δυναμικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Μαρκοπούλου, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, την άμεση και στενή συνεργασία με ανώτατους θεσμικούς παράγοντες, επιδιώκοντας να «εξοπλιστεί» με τα απαραίτητα εφόδια σε όλους τους τομείς που τον αφορούν, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών του. 

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img