18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – Περιφέρεια"Φτάνει πια - Ελλάδα τρως τα παιδιά σου!" Διαμαρτυρία μαθητών του 1ου...

“Φτάνει πια – Ελλάδα τρως τα παιδιά σου!” Διαμαρτυρία μαθητών του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου για την Εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Ημερομηνία:

Διαμαρτυρόμαστε. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ως μαθητές οφείλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με την σύγκρουση των δύο τρένων η οποία έχει, μέχρι στιγμής, στοιχίσει τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως φοιτητών στα Τέμπη.
Η απίστευτη αυτή αμέλεια, έχει ως συνέπεια να έχουν κλείσει έως και σήμερα 57 σπίτια και να κινδυνεύουν να κλείσουν άλλα τόσα, αν δεν βρεθούν σύντομα οι αγνοούμενοι κάτω από ότι έχει απομείνει από τα λιωμένα σιδερικά.
Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η τωρινή Κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες, δεν θα περάσουν από δίκη και δεν θα τιμωρηθούν για την εγκληματική αμέλειά τους. Αντίθετα, ο σταθμάρχης θα περάσει πολλά χρόνια στη φυλακή, εξαιτίας ενός λάθους το οποίο σε όλους τους ανθρώπους θα μπορούσε να έχει συμβεί.
Κάπως έτσι, μία κρατική δολοφονία βαφτίζεται ανθρώπινο λάθος. Κανένας δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά περνούν από τα χέρια ανειδίκευτων, ηλικιωμένων, ανίκανων ή και ανεγκέφαλων ανθρώπων. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγκαταλείψει το πόστο του εξαιτίας αρρώστιας και τότε να έχουμε και πάλι αντίστοιχα περιστατικά όπως εκείνο στα Τέμπη.
Το συμβάν στα Τέμπη δεν είναι ένα ατύχημα όπως προσπαθούν σε καθημερινή βάση τα Μ.Μ.Ε. και οι πολιτικοί να μας κάνουν να πιστέψουμε. Το συμβάν στα Τέμπη είναι δολοφονία. Οι ελληνικές Κυβερνήσεις των τελευταίων 23 ετών δεν είχαν θεωρήσει σκόπιμο να φροντίσουν ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο στην εποχή μας, εποχή της τεχνολογίας. Απαιτούμε όλα αυτά να αλλάξουν.
Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img