17.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΘέμα χρόνου η αποβίβαση από το εκλογικό ¨τρένο¨ για τον Κώστα Καραμανλή....

Θέμα χρόνου η αποβίβαση από το εκλογικό ¨τρένο¨ για τον Κώστα Καραμανλή. Στο 70% η οργή των πολιτών! – Αναμένεται βροχή μηνύσεων – αγωγών από συγγενείς θυμάτων

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Εντείνονται οι παρασκηνιακές πιέσεις προς τον Κώστα Καραμανλή ώστε  να προχωρήσει ο ίδιος και μάλιστα όσο γίνεται πιο άμεσα στην δεύτερη δήλωση παραίτησης, που δεν θα είναι άλλη από την απόφαση για μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του atticapressnews.gr ο στενός κυβερνητικός πυρήνας, πέρα από τις όποιες δημόσιες δηλώσεις ήπιας αποδοχής της υποψηφιότητας Καραμανλή, στην πραγματικότητα αισθάνεται σήμερα την παρουσία του  ως το μεγαλύτερο βαρίδι που βυθίζει μέρα με τη μέρα τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος σε απρόσμενα και όχι μετρήσιμα ακόμα με ασφάλεια, μεγέθη αποδοχής – αποδοκιμασίας από το εκλογικό σώμα.   

Οι ψυχροί πολιτικοί υπολογισμοί εν μέσω αυτής της τεράστιας κοινωνικής οργής και αποδοκιμασίας δεν αφήνουν παρά ελάχιστα περιθώρια εναλλακτικής πολιτικής για διαφυγή από το πλήρες αδιέξοδο που δημιουργείται.

 

Στο 70% εκτοξεύθηκε η οργή των πολιτών! 

Τα μηνύματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο από το πώς κινείται πλέον το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Αρκεί να δει κανείς την ¨μετρήσιμη¨ οργή του κόσμου που έχει εκτοξευτεί μετά την Εθνική τραγωδία των Τεμπών στο 70%!!!

Ιδιαίτερα κατατοπιστικός είναι ο διευθύνων σύμβουλος της δημοσκοπικής εταιρείας MRB, Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM

” Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ και το μόνο που μου επιτρέπεται να σας πω είναι ότι επειδή μετράμε τα συναισθήματα των Ελλήνων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα μετράμε και σε αυτή τη συγκυρία. Και το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι η οργή, που ήταν στο ίδιο ποσοστό με το φόβο γύρω στο 46% και κάτι, τώρα έχει εκτοξευτεί μόνη της και πλησιάζει στο 70%. Έχει τραβήξει από τα άλλα δύο συναισθήματα, που είναι ο φόβος και η απογοήτευση/παραίτηση. Στο ερώτημα κατά πόσον αυτό θα μπορούσε να καταλαγιάσει αν γίνουν αργότερα οι εκλογές, ή όχι, ο κ. Μαύρος είπε ότι: Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν κάποιες τάσεις στον κόσμο “κάντε τώρα εκλογές”, όχι για να προστατεύσουν την κυβέρνηση, αλλά “κάντε τώρα εκλογές για να δείτε τι έχει να γίνει”.

Ο Δημήτρης Μαύρος εξήγησε ότι “η οργή είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να μη διαπερνά όλες τις ηλικίες. Είναι οριζόντια. Όμως υπάρχει μια ροπή προς τις νεότερες ηλικίες, οι οποίες ταυτίζονται με τα θύματα. Είναι δύο οι ηλικιακές ομάδες που υποφέρουν από το φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε, αυτήν την τραγωδία. Είναι οι νέοι που ταυτίζονται με τα θύματα και είναι οι αντίστοιχες ηλικίες των γονέων αυτών των παιδιών”, κατέληξε ο Δημήτρης Μαύρος.

 

Η αντι-συστημική ψήφος και τα κόμματα των άκρων

Ο Δημήτρης Μαύρος απαντώντας στο ερώτημα, ¨κατά πόσον αυτή η οργή μπορεί να μεταφραστεί σε αντι-συστημική ψήφο¨, να επηρεάσει δηλαδή την τελική απόφαση των αναποφάσιστων ή και των αποφασισμένων για το τι θα ψήφιζαν μέχρι και πριν το δυστύχημα, οι οποίοι τώρα προσανατολίζονται να ψηφίσουν άλλα μικρότερα κόμματα, να έχουμε δηλαδή ψήφο διαμαρτυρίας, ο κ. Μαύρος απάντησε:

“Εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα. Σκεφτείτε το πιο αντι-συστημικό κόμμα στην Ελλάδα, ποιο είναι;”, ρώτησε ο κ. Μαύρος. Ειδικά για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Μαύρος είπε: “Βλέπουμε φαινόμενα ενδεχόμενης ενίσχυσης αυτού του κόμματος. Άρα θέλει διαχείριση και σοφία. Δεν θέλει σπασμωδικές κινήσεις. Και θέλει ηρεμία και νηφαλιότητα από όλους του πολιτικούς δρώντες. Αν η διαχείριση γίνει όχι με συναινετικούς όρους, αλλά με συγκρουσιακούς, τότε το φαινόμενο της αντι-συστημικής ψήφου “θα το εκτινάξει, όχι απλώς θα το εντείνει”.

Αναμένεται βροχή μηνύσεων – αγωγών κατά Κώστα Καραμανλή

Μια σημαντική παράμετρος επίσης που θα πρέπει να συνεκτιμηθεί σοβαρά με όλα τα παραπάνω, είναι η αναμενόμενη βροχή μηνύσεων και αγωγών κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, από τους συγγενείς των αδικοχαμένων επιβατών που στο σύνολό τους ήταν φοιτητές, νέα παιδιά. Όπως εκτιμούν στελέχη της κυβέρνησης, αυτή η αναμενόμενη εξέλιξη παρά τα όποια άμεσα μέτρα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την βελτίωση της ασφάλειας στις συγκοινωνίες και όσο ψηλά και εάν φτάσει η δικαστική διερεύνηση, η αναζήτηση δικαίωσης από τους συγγενείς των θυμάτων θα μονοπωλεί το ενδιαφέρων της κοινής γνώμης. Γεγονός που θα εξακολουθήσει να προκαλεί σημαντική φθορά μέχρι τις εκλογές. Για την κυβέρνηση λοιπόν, όπως επισημαίνουν, η άμεση απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή είναι η ενδεδειγμένη όσο και μοναδική λύση αυτές τις ώρες.    

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img