23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – Περιφέρεια«Αδελφοί» πλέον οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Cascais

«Αδελφοί» πλέον οι Δήμοι Λαυρεωτικής και Cascais

Ημερομηνία:

Τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Cascais της Πορτογαλίας η επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Λαυρεωτικής και Cascais, αποτελώντας την πρώτη αδελφοποίηση δήμων μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνο Λεβαντή, τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΤΗΛ Σταύρο Κρητικό, τη Γενική Γραμματέα Αικατερίνη Πάλλη και την Ειδική Σύμβουλο Αναστασία Παπαδοπούλου, υπέγραψε τη συμφωνία αδελφοποίησης η οποία είχε εγκριθεί ομόφωνα σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 105/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Σκοπός της συγκεκριμένης αδελφοποίησης είναι η εμβάθυνση των σχέσεων μέσα από τη δημιουργία οδών συνεργασίας σε κοινούς τομείς. Η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης των περιοχών, μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές ανταλλαγές, μέσα από προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού, παρέχοντας σημαντικές δράσεις προσέγγισης των πολιτών και θεσμών, θα επιδράσει ευεργετικά και για τους δύο δήμους.
Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Η ιστορία στο βάθος των χρόνων, η θάλασσα ως στοιχείο ζωτικό για τον Τουρισμό και τους δημότες μας, οι υποδομές που αναδεικνύουν την ιστορία αλλά και οι φυσικές μας ομορφιές, πλεονεκτήματα των δύο δήμων, οι κάτοικοι που συνυφαίνουν τη ζωή τους με την ιστορία και τη θάλασσα, είναι εκείνα τα γονιδιακά στοιχεία, εκείνα τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που σπάνε τα σύνορα και μας φέρνουν τόσο κοντά. Η φιλοξενία του περιφερειακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου από το Δήμο σας αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο με τη Λαυρεωτική δεδομένου ότι και στο Δήμο μας εδρεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και Διακυβέρνησης. Στα σπλάχνα των Δήμων μας δομείται και η ευρωπαϊκή εξωστρέφεια, στο ανώτατο επίπεδο, αυτή των θεσμών και ευχαριστώ θερμά τον Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και Διευθυντή του ΕΟΔΔ  κ. Σπύρο Φλογαίτη, καθώς επίσης και τον τέως πρεσβευτή μας στην Πρεσβεία της Πορτογαλία κ. Σπύρο Μεταξά, για τη συμβολή τους στην αδελφοποίηση. Ως δήμαρχος της Λαυρεωτικής, κατόπιν της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη της αντιπροσωπείας μας τον Κώστα Λεβαντή και το Σταύρο Κρητικό,  νιώθουμε εξαιρετικά συγκινημένοι που οι δύο δήμοι μας από σήμερα είναι αδελφές πόλεις.»

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img