17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδα¨Συγνώμη¨ του Νίκου Ρωμανού, μετά το  λεκτικό ολίσθημα: "έχουμε βαρεθεί να λέμε...

¨Συγνώμη¨ του Νίκου Ρωμανού, μετά το  λεκτικό ολίσθημα: “έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια για τα Τέμπη(!!!)”

Ημερομηνία:

Σε λεκτική αστοχία απέδωσε το “έχουμε βαρεθεί να το επαναλαμβάνουμε” για τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Φράση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από πολίτες και κόμματα γεγονός που τον υποχρέωσε να ζητήσει συγνώμη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρωμανός, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης στο Attica TV: “Ξεκινάω με το αυτονόητο που έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες, τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων…”.

Ζήτησε συγγνώμη

“Όταν κάνουμε μια λεκτική αστοχία πρέπει να την αναγνωρίζουμε χωρίς αστερίσκους – πολύ περισσότερο σε τέτοιες τραγικές & φορτισμένες στιγμές. Στην προσπάθειά μου να τονίσω αυτό που ένιωθα ως “το ελάχιστο που οφείλουμε” στις οικογένειες των θυμάτων, το εξέφρασα με εσφαλμένο τρόπο”, έγραψε σε νέα ανάρτησή του ο Ν. Ρωμανός και πρόσθεσε:

“Είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή & ανυπόκριτα. Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου”.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας επιδίδονται υπουργοί και στελέχη της ΝΔ

Για κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει ότι οι πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια.

“Την ώρα που η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ κάνουν διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί: “Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς. Χθες ο κ. Ρωμανός ότι “έχουμε βαρεθεί να λέμε συλλυπητήρια”. Σήμερα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι και η ίδια έχει την ευθύνη των ασυνόδευτων ανήλικων, αλλά όταν λέει ότι είναι ασφαλή “κάνει τον σταυρό της””.

Συνεχίζοντας ρωτά: “Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορούν να αισθάνονται οι πολίτες όταν η τύχη τους εξαρτάται από το αν “κάνουν τον σταυρό τους” οι υπουργοί;”. Κλείνοντας αναφέρει: “Η φράση των ημερών που μας στοιχειώνει όλους “πάμε κι όπου βγει” δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την κυβερνητική ανευθυνότητα. Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και απαιτούν ειλικρίνεια. Ως εδώ με την ανευθυνότητα και την υποκρισία”.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img