24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕκλογές 2023Δημοσκόπηση της MRB στο ΟΡΕΝ μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Τα στοιχεία...

Δημοσκόπηση της MRB στο ΟΡΕΝ μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Τα στοιχεία που πιθανόν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα των εκλογών. 

Ημερομηνία:

  • Το 55,6% απαντά πως το θέμα των Τεμπών θα επηρεάσει πολύ ή αρκετά τον τρόπο που θα ψηφίσει στις εκλογές 2023, ενώ το 40,4% απαντά πως η τραγωδία θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου τον τρόπο που θα ψηφίσει.
  • Το 62,5% αξιολογεί πολύ ή αρκετά αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συγγνώμη που διατυπώθηκε για το δυστύχημα, ενώ το 27,5% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.
  • Το 54,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ το 34,5% θετικά και μάλλον θετικά.
  • Το 30,1% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το δυστύχημα ενώ το 51,7% την αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά.
  • Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το 46,8% απαντά πως φταίνε η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, το 13% πως φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση της ΝΔ, το 8,8% ο σταθμάρχης, το 8,5% το υπουργείο Μεταφορών και ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως 5,6%, ο ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ 5,3%, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων 3,6% και η Hellenic Train 2,5%.
  • Το 64,1% απαντά πως η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το δυστύχημα σίγουρα ή μάλλον δεν θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας, ενώ το 27,3% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα ρίξει φως στα αίτια.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Τελευταία Άρθρα

spot_img