15 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΔιεθνής Ομοσπονδία "Γυμναστική για όλους" για τον δικό μας Κώστα Πανταζή: «Μακάρι...

Διεθνής Ομοσπονδία “Γυμναστική για όλους” για τον δικό μας Κώστα Πανταζή: «Μακάρι να είχαμε κι άλλες ομοσπονδίες με το πάθος της ΕΓΟ»

Ημερομηνία:

 Ο πρόεδρος της επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Ροτζέριο Βαλέριο (αριστερά), με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους και γενικός γραμματέας της ΕΓΟ Κώστας Πανταζής

Η Ελλάδα είναι το επίκεντρο της Γυμναστικής για Όλους και από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου θα διοργανώσει το Παγκόσμιο συνέδριο. Σαραντατέσσερις χώρες με πάνω από 70 εκπροσώπους θα επισκεφθούν την χώρα μας και θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες και να συζητήσουν για το μέλλον του αθλήματος.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο είναι χορηγός επικοινωνίας του Παγκόσμιου συνεδρίου, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Ροτζέριο Βαλέριο. Ο Πορτογάλος επικεφαλής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας και την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τόνισε ότι, αν υπήρχαν και άλλες ομοσπονδίες με ανάλογο πάθος, η Γυμναστική θα είχε πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ροτζέριο Βαλέριο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:

ΕΡ: Κ. Βαλέριο, καλωσήρθατε στην Ελλάδα. Η χώρα μας θα διοργανώσει το Παγκόσμιο συνέδριο Γυμναστικής για Όλους. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία υποστηρίζει και διοργανώνει αυτό το συνέδριο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλη Ιστορία στην Γυμναστική. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε επίσημη δράση στην χώρα και είμαι βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

ΕΡ: Η Γυμναστική για Όλους είναι ένα πολύ δυναμικό άθλημα και στην Ελλάδα συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές…

«Η Γυμναστική είναι μία μεγάλη οικογένεια, καθώς έχουμε 7 αθλήματα. όπως η ενόργανη, ρυθμική, τραμπολίνο, παρκούρ, ακροβατική, αεροβική και η γυμναστική για όλους. Είναι ένα άθλημα για όλους. Όπως στον Στίβο είναι ο Μαραθώνιος και μπορούν να τρέξουν όλοι, ειδικά τις μικρές αποστάσεις, έτσι και σε εμάς. Η Γυμναστική είναι για όλους! Μπορείς να αγωνιστείς είτε είσαι μικρό παιδί, είτε ενήλικας και πραγματικά είναι ένα άθλημα που μπορείς να το κάνεις σε όλη σου τη ζωή και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης το θέαμα είναι μοναδικό, γι’ αυτό το αγκαλιάζουν όλοι. Το να γυμνάζεσαι σε βοηθάει σε όλη σου τη ζωή και με την γυμναστική το πετυχαίνεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό είναι που κάνουμε, συνδυάζουμε όλα τα κομμάτια της γυμναστικής!»

ΕΡ: Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό;

«Ακόμα και η ετυμολογία της λέξης Γυμναστικής είναι ελληνική! Η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό κι έχει μακρά παράδοση. Είναι πολύ σημαντικό. Χάρη στην Ελλάδα όλος ο κόσμος ασχολείται με την Γυμναστική και πραγματικά χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ».

ΕΡ: Αυτό το συνέδριο είναι η αρχή της συνεργασίας; Η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις;

«Θα σας το πω με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτό το συνέδριο είναι ετήσιο και γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος. Θα συμμετέχουν πάνω από 40 χώρες από όλο τον κόσμο και όλες τις Ηπείρους. Συζητάμε όλες τις ιδέες και προσπαθούμε να εξελιχθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή την εβδομάδα θα συζητήσουμε για την Γυμναστική για όλους και για το πως θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε. Η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση στην Γυμναστική και έχει τη δυνατότητα να μπορέσει να διοργανώσει οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση».

ΕΡ: Τέλος, ποια είναι η συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η συμβολή του κ. Κώστα Πανταζή και ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φίλους της Γυμναστικής;

«Ένα έχω να σχολιάσω. Μακάρι να είχαμε περισσότερες ομοσπονδίες όπως η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία! Αν είχαμε κι άλλες ομοσπονδίες με τόσες δραστηριότητες και τέτοιο πάθος για την Γυμναστική, θα είχαμε μεγαλύτερη ανάπτυξη σαν άθλημα! Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι ένα: Αγαπάτε τον αθλητισμό και την Γυμναστική! Μακάρι όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό».

ΑΠΕ – ΝΙΚΟΣ ΛΑΚΑΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img