16.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠρόληψη της ενδοσχολικής βίας με ειδικούς ψυχολόγους για τους μαθητές της Λαυρεωτικής

Πρόληψη της ενδοσχολικής βίας με ειδικούς ψυχολόγους για τους μαθητές της Λαυρεωτικής

Ημερομηνία:

Για την πρόληψη των φαινομένων ενδοσχολικής βίας η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαυρεωτικής  ξεκίνησε σε συνεργασία με την Ευφροσύνη Μεγαγιάννη (Ψυχολόγος, Απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης),παρεμβάσεις σε Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Μέσω της δράσης για τον σχολικό εκφοβισμό, θα δοθεί  έμφαση στη δυναμικότητα των σχέσεων καθώς και σε θέματα επικοινωνίας, στη σχέση μαθητών – εκπαιδευτικών, στις σχέσεις συνομηλίκων και στη διαχείριση συναισθημάτων.

Η προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τον εκφοβισμό και οι σχετικές συζητήσεις λειτουργούν ενισχυτικά για την επίτευξη των στόχων της παρέμβασης, ήτοι περισσότεροι προβληματισμοί των παιδιών, πιο εστιασμένη συζήτηση κτλ.

Αποδοτικότερες μέθοδοι ευαισθητοποίησης και παρέμβασης είναι η ενεργητική μάθηση καθώς και η ανταλλαγή  εμπειριών, απόψεων, ιδεών και συναισθημάτων

Η παρέμβαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους ψυχολόγους των Σχολικών Μονάδων, τους Εκπαιδευτικούς και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λαυρεωτικής.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img