24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣΦΗΤΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2023: Θεσμός για το Κορωπί οι αθλητικές εκδηλώσεις ανάδειξης της...

ΣΦΗΤΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2023: Θεσμός για το Κορωπί οι αθλητικές εκδηλώσεις ανάδειξης της «Σφηττίας Οδού». Αγώνες δρόμου και πεζοπορίας για μικρούς και μεγάλους. 

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Κρωπίας και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΣΦΗΤΤΟΣ», διοργανώνουν την  αθλητική εκδήλωση «Σφήττιος Δρόμος 2023», την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, στο αθλητικό κέντρο «SAN SIRO» (στην οδό Σφηττού, λίγο πιο πάνω από την Ιερά Μονή Βηθλεέμ)και ώρα 10.00πμ. 

Πρόκειται για αγώνα δρόμου και πεζοπορίας o oποίος επανέρχεται ως ετήσια αθλητική εκδήλωση ύστερα από 8 προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, εντάσσεται στην πολύχρονη προσπάθεια ανάδειξης της αρχαίας «Σφηττίας Οδού»  και της επανασύνδεσης όλων των πληθυσμιακών ομάδων του Δήμου μας με τους σκοπούς του λεγόμενου «μαζικού αθλητισμού».

Οι αγώνες περιλαμβάνουν οργανωμένες συμμετοχές ενηλίκων (4χλμ), μαθητών/τριών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΑμΕΑ,  σε πολλές κατηγορίες-αγωνίσματα (100μ,150μ, 350μ, 600μ, 1000μ, 4.000μ).

Τα αγωνίσματα ξεκινούν στις 10:30. Οι αθλητές-συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του αθλητικού κέντρου «SAN SIRO» στις 10:00. Την ίδια ώρα μπορούν να δηλώνονται μόνο συμμετοχές ενηλίκων με συμπλήρωση έντυπης   αίτησης συμμετοχής(οι αιτήσεις είναι αναρτημένες και στο www.koropi.gr)

Έντυπα συμπλήρωσης συμμετοχών μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά στα σχολεία ενώ και σε έντυπη μορφή μοιράζονται από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 με την συνδρομή προσωπικού της  πολιτικής προστασίας Δήμου Κρωπίας σε κάθε σχολείο. Την Τρίτη 4 Απριλίου –είναι η καταληκτική ημέρα συμπλήρωσης αιτήσεων- οι αιτήσεις των μαθητών συμπληρωμένες θα συλλέγονται από την πολιτική προστασία του Δήμου Κρωπίας σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν: η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας με εθελοντές γιατρούς, εθελοντές γυμναστές των δημοτικών γυμναστηρίων του ΝΠΔΔ «Σφηττός» & εθελοντές υπάλληλοι του δήμου. Ο Δήμος μας ευχαριστεί τη διεύθυνση του αθλητικού κέντρου για τη δωρεάν προσφορά των υποδομών του. Μετά το πέρας της διοργάνωσης θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης, και η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων.                     

Πληροφορίες: 

-Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ΝΠΔΔ «Σφηττός» Δήμου Κρωπίας 

-Κάρολος Μαρκαριάν, υπεύθυνος διοργάνωσης

Τηλ: 2132000748  & 6976746745

Email: karolos.markarian@yahoo.gr

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Τελευταία Άρθρα

spot_img