19.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΤεχνητή νοημοσύνη: Eικονική παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στην υπηρεσία ενημερωτικού ιστοτόπου

Τεχνητή νοημοσύνη: Eικονική παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στην υπηρεσία ενημερωτικού ιστοτόπου

Ημερομηνία:

Ένας ενημερωτικός ιστότοπος του Κουβέιτ παρουσίασε αυτήν την εβδομάδα μια «εικονική παρουσιάστρια», γέννημα της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία φιλοδοξεί να αναθέσει την παρουσίαση ενός δελτίου ειδήσεων.

Ντυμένη με λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Φέντχα» -«Ασημίνα», σε ελεύθερη μετάφραση- εμφανίστηκε το Σάββατο στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος. «Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», λέει μια γυναικεία φωνή, μιλώντας στα κλασικά αραβικά.

Ο ιστότοπος συνδέεται με την Kuwait Times, την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της, ο Αμπντάλα Μποφτάιν, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προταθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες. Στο μέλλον η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά και να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό δελτίο στον λογαριασμό της Kuwait News στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 1,2 εκατ. συνδρομητές.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img