15.1 C
Athens
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΑεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Από 7 Ιουνίου οι μπάρες σε αναχωρήσεις και αφίξεις...

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Από 7 Ιουνίου οι μπάρες σε αναχωρήσεις και αφίξεις – Χρέωση για τα Ι.Χ. που καθυστερούν

Ημερομηνία:

Η παραμονή των οχημάτων με σκοπό την αποβίβαση/επιβίβαση επιβατών, στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις θα είναι δωρεάν για 10 λεπτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», το έργο έχει φθάσει πλέον στην ολοκλήρωσή του.
«Με στόχο να αποφεύγεται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση, το έργο πραγματοποιήθηκε ώστε να διασφαλίζει το επίπεδο εξυπηρέτησης ταξιδιωτών και οδηγών και την καλή εικόνα που αρμόζει στη βασική πύλη άφιξης στην Αθήνα και αναχώρησης από την πόλη και τη χώρα μας. Οι παρεμβάσεις αποτελούν μια σημαντική και επιβεβλημένη βελτίωση από φέτος το καλοκαίρι και λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες χωρητικότητας και την αύξηση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου, η οποία ήδη ξεπερνά τα επίπεδα του 2019» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΑΑ.

Τι αλλάζει στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το αεροδρόμιο διαθέτει πλέον νέα διαμόρφωση εισόδων και εξόδων στα οδικά τμήματα πρόσβασης των αναχωρήσεων και των αφίξεων -όπου θα ισχύουν οι διατάξεις του ΚΟΚ- και οι οποίες θα ελέγχονται με αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών, με χρόνο διέλευσης, στάσης και εξόδου, τα 10 λεπτά.

Η διέλευση, σύμφωνα με το ΔΑΑ, θα γίνεται εύκολα και άνετα, με μια πολύ απλή διαδικασία που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία και την ολιγόλεπτη στάση σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις, αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση και την παρατεταμένη παραμονή για την οποία ο χώρος δεν προορίζεται.

Η διαδικασία

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά παραμονής και έως 2 διελεύσεις την ημέρα στα οδικά σημεία  επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών, στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις  αντίστοιχα, για να παραλάβουν και να αποβιβάσουν τους ταξιδιώτες. Όπως αναφέρει ο ΔΑΑ, σύμφωνα με μελέτες, ο χρόνος αυτός θεωρείται επαρκής και είναι αντίστοιχος με το χρόνο που διατίθεται σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Μετά τα 10 λεπτά, για την επιπλέον παραμονή των οχημάτων, θα υπάρχει χρέωση. Όπως αναφέρει ο ΔΑΑ, η διαδικασία είναι απλή και ισχύει τόσο για το χώρο αποβίβασης στις αναχωρήσεις, όσο και για το χώρο επιβίβασης στις αφίξεις:

 • Σταματάτε μπροστά στην μπάρα.

• Η κάμερα διαβάζει την μπροστινή πινακίδα του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα πατάτε το κουμπί έκδοσης εισιτηρίου και παραλαμβάνετε το εισιτήριο.

• Η μπάρα ανοίγει και εισέρχεστε στο χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης.

• Σταθμεύετε σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις ολιγόλεπτης παραμονής, στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά του δρόμου και έχετε 10’ δωρεάν στάση για να αποχαιρετίσετε ή να καλωσορίσετε τον ταξιδιώτη σας.

• Στη συνέχεια κατευθύνεστε στην έξοδο και σταματάτε στις μπάρες.

• Σκανάρετε το εισιτήριό σας στο μηχάνημα και εφόσον η παραμονή σας είναι έως και 10’, η μπάρα θα ανοίξει και θα φύγετε χωρίς χρέωση.

Σε περίπτωση που παραμείνετε στο χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης περισσότερο από 10’ θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση:

• Επιπλέον 10 λεπτά: 5 ευρώ (Μετά τα πρώτα 10 λεπτά και μέχρι τα 20 λεπτά, χρέωση 5 ευρώ),

• Μετά τα 20’: 1 ευρώ/λεπτό.

• Η πληρωμή γίνεται στο μηχάνημα με μετρητά ή κάρτα.

• Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στο χώρο δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 60 λεπτά.

• Για τα οχήματα που θα ξεπεράσουν τη 1 ώρα παραμονής, προβλέπεται η απομάκρυνσή τους από τον χώρο με γερανό.

Ο ΔΑΑ σημειώνει ότι στους συγκεκριμένους χώρους ισχύει ο ΚΟΚ και σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν πληρώσει για την υπέρβαση της παραμονής στο χώρο, θα λαμβάνει ειδοποίηση για πληρωμή του ποσού από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Σχετικά Άρθρα

H άμεση σχέση του κατάγματος του ισχίου με την ανδρική οστεοπόρωση

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ποσοστό ανδρικής οστεοπόρωσης...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων δώρων σε 60 Δήμους της Αττικής

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν...

4ήμερη πανελλαδική απεργία στα ταξί από σήμερα – Χωρίς ταξί η Αττική Τρίτη-Τετάρτη

Σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης...

Ρομποτική χειρουργική για την αποκατάσταση βουβωνοκήλης: Ένα άλμα στην ιατρική τεχνολογία

Οι βουβωνοκήλες είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια...

Τελευταία Άρθρα

spot_img