21 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους…» Του Βάιου Σύρρου

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους…» Του Βάιου Σύρρου

Ημερομηνία:

Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνει επιτέλους σοβαρό αστικό κόμμα με ρεαλιστικό υλοποιήσιμο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και εάν δεν απαλλαγεί επιτέλους οριστικά και αμετάκλητα από τους ιδεοληπτικούς μπαρούφες της αμπελοφιλοσοφίας του “τίποτα”  που νομίζουν ότι διαφεντεύουν το χώρο της κεντρο – αριστεράς, νομοτελειακά θα επιστρέψει άμεσα στο 3%. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στο μυαλό του μέσου πολίτη είναι “Τσίπρας”… σκέτο και μετά το χάος. Καλή η υπεροψία του αμετακίνητου και αναντικατάστατου προσώπου στην ηγεσία  αλλά αυτό δεν αρκεί να αποτρέψει την ολική καταστροφή που είναι πλέον υπαρκτή όσο και ορατή. 

Αν η ΝΔ δεν εφαρμόσει αυτά που δεσμεύθηκε να πράξει, πολύ εύκολα το 40% θα γίνει 30% ή και πολύ πιο κάτω. Κι αυτό θα γίνει άμεσα όποτε κι αν ξαναγίνουν εκλογές μέσα στην τετραετία. Το 40% δεν είναι δάφνες, αγκάθια ανοχής είναι από την ανυπαρξία εναλλακτικής επιλογής. Δεν θα υπάρξει όμως άλλη ευκαιρία και άλλη ανοχή.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ δείχνει να αποτελεί πλέον την ¨εναλλακτική εν αναμονή¨ επιλογή, που θα μαζέψει την όποια δυσαρέσκεια υπάρξει, άλλα και πολλά από τα ικανά στελέχη των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων, κυρίως όμως του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι η μεγάλη επιστροφή. Η στάση του στα μεγάλα θέματα θα αποτελέσει κριτήριο αυστηρής αξιολόγησης.

Θα πρέπει να ομολογήσω πως πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι ο Ελληνικός λαός ψήφισε με μυαλό και όχι με συναίσθημα και θυμικό. Ρουά ματ και στους τρεις με μια κίνηση!

Θα δείξει… Ίσως υπάρχει ελπίδα τελικά. 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img