21.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – Περιφέρεια"Ο πολιτισμός μας ενώνει!" 2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

“Ο πολιτισμός μας ενώνει!” 2ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

Ημερομηνία:

Με εντυπωσιακή συμμετοχή μαθητών από πολλές χώρες του κόσμου που ¨μετέχουν της ελληνικής παιδείας¨ κατά τον αρχαίο Έλληνα ρήτορα Ισοκράτη, ολοκληρώθηκε το ετήσιο Διαπολιτισμικό φεστιβάλ του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου. Ένα φεστιβάλ, που πλέον αποτελεί θεσμό και έχει αγκαλιαστεί από το Δήμο Κρωπίας και τις υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού.

Το δεύτερο κατά σειρά Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο 1οΓΕΛ ήταν γεμάτο με εικόνες, ήχους και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο με εκφραστές τους δεκάδες μαθητές οι οποίοι με τη στάση τους στέλνουν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς και γκρεμίζει προκαταλήψεις και φόβους.

Ήταν μια γιορτή με σημαίες και χρώματα, με τραγούδια και χορούς, με εδέσματα και ποτά, με χαρακτηριστικά αντικείμενα, αφίσες και παραδοσιακές στολές απ’ όλο τον κόσμο. Μια γιορτή που στήθηκε με κέφι και πολύ – πολύ δουλειά από όλους τους συντελεστές και έφερε πιο κοντά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς κι εκπαιδευτικούς αλλά και τον κόσμο της περιοχής.

Το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «άνοιξε» ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και κάλεσε όλους να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των μαθητών που συμμετέχουν. Συνεχάρη, τον Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ κ.Γεώργιο Καψούρη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθηγητή μαθηματικών Θωμά (Μάκη) Κιούση και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img