23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΣυνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία

Ημερομηνία:

Την έναρξη του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία, αυτής της εξαιρετικά σημαντικής συνάντησης 700 και περισσοτέρων εκπροσώπων οργανώσεων ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη και Ευρωπαίων αξιωματούχων, θα κηρύξει σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Βαρδακαστάνης, δήλωσε: «Τα άτομα με αναπηρία συχνά αποκλείονται από την πολιτική διαδικασία – από το να ψηφίσουν, να εκλεγούν υποψήφιοι και, συχνά, ακόμη και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε τις προτεραιότητες και τις προτάσεις μας – τόσο με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ όσο και με τις εθνικές κυβερνήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι παριστάμενοι θα συζητήσουν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η εκδήλωση – που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – θα αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των ευρωπαίων φορέων χάραξης πολιτικής στο υψηλότερο επίπεδο.

Μεταξύ των σημαντικότερων ομιλητών είναι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Jourová, η ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα Helena Dalli και ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič. Θα παρέμβουν επίσης υπουργοί από τη Μάλτα και το Βέλγιο, ευρωβουλευτές, καθώς και ο επικεφαλής της Εθνικής Συνέλευσης Ατόμων με Αναπηρία της Ουκρανίας.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία θα υιοθετήσουν το Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για τις Ευρωεκλογές, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων για την επίτευξη μιας ΕΕ χωρίς αποκλεισμούς.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σε 3 διαφορετικά πάνελ, τα εξής θέματα: ελεύθερη κυκλοφορία και συμμετοχή, ανισότητα και κοινωνικός αποκλεισμός, πολιτική προστασία χωρίς αποκλεισμούς. 

 

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν προγράμματα πρόληψης της υγείας στο Δήμο Κρωπίας

Έλεγχος Ακουστικής Ικανότητας, Δημοτικό Ιατρείο Κορωπίου Παρασκευή 12 Απριλίου...

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Τελευταία Άρθρα

spot_img