18.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδα«Διατροφοπεριπέτειες» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιχνίδι για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας,...

«Διατροφοπεριπέτειες» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – παιχνίδι για τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, με στόχο την υγιεινή διατροφή.  

Ημερομηνία:

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο πρόγραμμα  «Διατροφοπεριπέτειες»  σε δύο φάσεις. Εξαιρετικό υλικό που στάλθηκε και μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά του σχολείου. 

Εξαιρετικές διαδραστικές εισηγήσεις κατάλληλες για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. 

 – Οι μικρότεροι μαθητές  (Α, Β και Γ Δημοτικού) είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων και μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, χρώματα και φαντασία να βρουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υγιεινής διατροφής!

– Οι μεγαλύτεροι μαθητές (Δ, Ε και Στ Δημοτικού) γνώρισαν  τις βασικές έννοιες της διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων, καθώς και την ανάγκη μείωσης της σπατάλης τροφίμων για την φροντίδα του περιβάλλοντος μέσα από διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, ομαδικές δραστηριότητες και κίνηση.

 

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, «βασικός πυλώνας του σχολείου μας και μέρος του σχεδιασμού βελτίωσης είναι και οι τηλεδιασκέψεις με ειδικούς, φορείς, προγράμματα κ.ά. Το άνοιγμα στην κοινωνία και η εξωστρέφεια που επιδιώκουμε επιτυγχάνεται πιο εύκολα αξιοποιώντας τη δυνατότητα τηλεδιασκέψεων.  Βασικός μας στόχος αποτελεί εξάλλου και η τεχνολογική βελτίωση  και η δημιουργία υποδομών για αντίστοιχες δράσεις.»  

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img