14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΈπεσαν οι υπογραφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου...

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου 

Ημερομηνία:

Με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.), συνολικού κόστους 515.000 ευρώ.

Ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα παροχής εκπαίδευσης από το Δήμο Κρωπίας και θα δώσει οριστικό τέλος στα προβλήματα στέγασης της σχολικής κοινότητας, καθώς το 5ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί σήμερα σε ιδιωτικά κτίρια τα οποία δεν διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές.

‘Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, η εκπόνηση της μελέτης κατασκευής έχει χρονικό ορίζοντα 210 ημερών, γεγονός που σημαίνει ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής και η ένταξη του στη σχολική κοινότητα του Κορωπίου θα ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Και όπως τόνισε: «Αυτό θα ωφελήσει σημαντικά την τοπική κοινωνία γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει θυσίες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα να εγκαταστήσουμε σε σωστές κτιριακές υποδομές τα σχολεία της πόλης μας.»

Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (ΚΤ.ΥΠ.) έγινε γνωστό επίσης ότι θα υπάρξει άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση των δύο Γυμνασίων και του ενός Λυκείου στο Κορωπί, καθώς έχει δρομολογηθεί η δημοπράτηση των έργων.

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img