22.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΝέαΑττική – Περιφέρεια3Β: Στο συνδυασμό του Γ. Κωνσταντέλλου η γνωστή μουσική δημιουργός & παραγωγός Έλενα...

3Β: Στο συνδυασμό του Γ. Κωνσταντέλλου η γνωστή μουσική δημιουργός & παραγωγός Έλενα Μανιάτη Κρομυδά

Ημερομηνία:

Την υποψηφιότητα της για τις επόμενες δημοτικές εκλογές,  στην παράταξη «πόλη για να ζεις» στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, στο πλευρό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ανακοίνωσε επίσημα η γνωστή μουσική δημιουργός & παραγωγός  Έλενα Μανιάτη Κρομυδά. Η Έλενα ήταν η νέα  είσοδος στον συνδυασμό του Δημάρχου, που ανακοίνωσε ο ίδιος με ένα ιδιαίτερα τιμητικό κείμενο, το Καλοκαίρι του 2021! 

Δυναμική, μεθοδική, χειραφετημένη, με πολιτική άποψη και λόγο,

με εμπειρία στα κοινά, με δράση στα τοπικά και γνώση για  όλα τα μεγάλα θέματα της περιοχής, είναι από τα καινούργια πρόσωπα που στήριξε έμπρακτα τις πολιτικές επιλογές του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, θεωρώντας την επανεκλογή του με συντριπτικά ποσοστά για το 2023, μονόδρομο για την εξέλιξη της πόλης! Όπως λέει μάλιστα: «Η συνεργασία με τον  Γρηγόρη Κωνσταντέλλο είναι σαν να σπουδάζεις σε  …Πανεπιστήμιο Αυτοδιοίκησης!!!»

Η Έλενα Μανιάτη Κρομυδά, είναι γέννημα θρέμα Βουλιαγμενιώτισσα. Έχει μία 17χρονη κόρη, την Δήμητρα, η οποία φοιτά στο ΓΕΛ Βουλιαγμένης και έχει ξεχωρίσει μέσα από τις άριστες επιδόσεις της,  τόσο στις σχολικές της υποχρεώσεις όσο και στις Καλλιτεχνικές & Λογοτεχνικές της δραστηριότητες.

  Είναι μέλος μιας από τις παλαιότερες οικογένειες της Βουλιαγμένης και σήμερα είναι Πρόεδρος του ιστορικού Συνεταιρισμού Στεγάσεως Δημοτών και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Ενεργή Δημότης. Είναι η πρώτη προσχώρηση στον συνδυασμό,  για το 2023 που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος 2,5 χρόνια πριν τις εκλογές. 

Αθλήτρια της τεχνικής κολύμβησης με διακρίσεις, έλαβε μέρος σε διεθνή τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ, ενώ  εξακολουθεί να είναι χειμερινή κολυμβήτρια και να ασχολείται με το windsurfing και το τέννις. Από το 2006 είναι επαγγελματίας δημιουργός & παραγωγός μουσικής και αρθρογράφος . Έχει επενδύσει μουσικά Θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και διαφημήσεις. Στην δισκογραφία, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Διεθνή,   υπάρχουν  καταγεγραμμένα περισσότερα από 600 τραγούδια της, ενώ έχει μελοποιήσει 7 ποιητικές συλλογές, σύγχρονων ποιητών. Έργα της έχουν βραβευτεί το 2014 και το 2017, ενώ έχει συνεργαστεί με άρθρα και ρεπορτάζ, σε εφημερίδες και περιοδικά. 

Είναι απόφοιτος του SoutheEastern College, Sociology/Psychology of Human Resource. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά.  Εργάστηκε για περισσότερα από 11 έτη σ’ ένα από τα μεγαλύτερα  νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, στις  θέσεις Front Office Manager και Human Resource Manager. Η εργατικότητα της και οι οργανωτικές και διοικητικές της ικανότητες, την οδήγησαν να κατακτήσει τις σημαντικές αυτές θέσεις παρά το νεαρό της ηλικίας της. Παράλληλα προσέφερε εθελοντική εργασία σε ομάδες ψυχολογικής στήριξης, ασθενών με χρόνια νοσήματα και σε κοινωνικού ξενώνες γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Το πρώτο της βήμα στα κοινά, έγινε στο πλευρό του Γρηγόρη Κασιδόκωστα. 

   Η άποψη της είναι πως η Αυτοδιοίκηση είναι το κοινωνικό πρόσωπο του επιτελικού κράτους : «Μετά το εξοντωτικό διάστημα της Πανδημίας που άλλαξε την καθημερινότητα όλων μας, σε μία χώρα που η μνημονιακή δεκαετία είχε ήδη χαράξει ανεξίτηλες πληγές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών. Άλλοτε στο πλαίσιο δράσης σε συνάρτηση με την κεντρική εξουσία και άλλοτε μέσα από πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τ.Α., που μόνο στόχο έχουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη». Με αυτό το σκεπτικό ενημερώνεται και εμπλουτίζει διαρκώς τις γνώσεις της, παρακολουθώντας σχετικά Σεμινάρια & Ημερίδες και έχει λάβει αντίστοιχες πιστωποιήσεις όπως το “Future of Cities» «HAZARD, DISASTER AND CRISIS MANAGEMENT» «ENVIRONMENT AND CLIMATE CRISIS IN EDUCATION POLICIES»

Θεωρεί επίσης:  «ότι υπάρχει υποεκπροσώπηση της γυναίκας, όχι τόσο σε επίπεδο Συμβούλων, όσο σε επίπεδο μονοπρόσωπων οργάνων της Τ.Α. Αλλά και σε επίπεδο Συμβούλων πολλές φορές δεν την προτιμούν σε παραδοσιακά νευραλγικά πόστα. Η γυναίκα του σήμερα μπορεί να ανταπεξέλθει στους κοινωνικούς και πολιτικούς της ρόλους με επάρκεια. Έχει γνώσεις, είναι δυναμική, ανεξάρτητη, εργατική  και διεξοδική. Η μεγαλύτερη συμμετοχή της στα κοινά γενικότερα θα είχε μόνο θετικό πρόσημο»

Γιατί με τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο

« Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της πληροφορίας. Νέα δεδομένα και πληροφορίες εναλλάσσονται με απίστευτους ρυθμούς. Πλέον ο πολίτης ενημερώνεται, διαβάζει παρακολουθεί, όχι μόνο όσα συμβαίνουν στην πόλη του, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του Εξωτερικού. Το μοντέλο της Έξυπνης Πόλης έχει περάσει τόσο έντονα στην συνείδηση του πολίτη, που τον έχει  μετατρέψει σε Ευφυή Πολίτη. Έχει προβληματισμούς, απορίες, αλλά και απαιτήσεις και η Αρχή της πόλης οφείλει να ανταποκριθεί. Ο Αυτοδιοικητικός χρειάζεται  να καλλιεργεί την γνώση, να ενημερώνεται για την τεχνολογία και μέσα από καινοτομική προσέγγιση να παρεμβαίνει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο Γρ.Κωνσταντέλλος, διευρύνει συνεχώς την ακαδημαϊκή του κατάρτιση, παρακολουθεί διεθνείς δράσεις και πρακτικές και δεν επαναπαύεται σε καμία επιτυχία και επίτευγμα. Είναι ανεξάντλητα εργατικός, θέτει υψηλούς στόχους και τους κατακτά με πειθαρχία και επιμέλεια. 

Ταυτίζομαι απόλυτα με την πεποίθηση του πως  οι πυλώνες που πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να υπηρετήσει την ανάπτυξη της  πόλης είναι:

-Ποιότητα ζωής και εύρυθμή λειτουργία του δήμου

-Ανάπτυξη & Καινοτομία

-Προστασία του Περιβάλλοντος

-Ενίσχυση της απασχόλησης

-Κοινωνική προστασία & Αλληλεγγύη

-Αναβάθμιση της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού

Και είναι γεγονός πως η Διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου έχει διαμορφώσει με αυτή την Δομή τους άξονες της πολιτικής της και τους προάγει  με τον μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Στην παράταξη «Πόλη για να Ζεις» βρίσκομαι περίπου 1.000 ημέρες, ημέρες  εργασίας, μελέτης και προσφοράς.  Ο Δήμαρχος δεν έχει παρεκλείνει ούτε μισή λέξη, από όσα με διαβεβαίωσε την 1η ημέρα που ήρθα! 

Πιστεύω για την ανάπτυξη της πόλης μας, η θριαμβευτική επανεκλογή Κωνσταντέλλου για το 2023, είναι Μονόδρομος!»

Γιατί να ψηφίσεις την Έλενα

Είναι  κομμάτι της πόλη όπου μεγάλωσε,  ζει  και εργάστηκε η οικογένεια  της περισσότερο από  80έτη!  Έχει μελετήσει και εχει παρακολουθήσει επισταμένως κάθε μεγάλο θέμα της περιοχής. Ενώ το  αντίστοιχο Αρχείο της από έγγραφα, αποφάσεις, φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία του τόπου μας,  είναι εντυπωσιακό.  Πιστεύει πως  ο δρόμος για το καλύτερο αύριο περνάει μέσα από την εμπειρία του χτες. Η θεώρηση της αυτή, της έδωσε την ιδέα, να καταθέσει πρόταση στον Δήμο για την διοργάνωση της Έκθεσης «Η Βουλιαγμένη του Χτες» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2022 με μεγάλη επιτυχία. Για περισσότερο από 5 έτη βρίσκεται καθημερινά σε γειτονιές της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, συνομιλεί με δημότες, καταγράφει προβλήματα και αναζητεί λύση σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. 

Είναι μαχητική, επίμονη και διεισδύει στον πυρήνα των πραγμάτων, δεν διστάζει να συγκρουστεί για τα πιστεύω της και είναι απόλυτα συνεπής στον λόγο της. Θεωρεί ότι ο Δήμος πρέπει να είναι πεδίο  βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και όχι «αποκούμπι» για συνταξιοδοτημένους επαγγελματίες. Γι αυτό τον λόγο προτρέπει τους δημότες να ψηφίσουν υποψηφίους στην παραγωγική ηλικία, που βρίσκονται στην αγορά εργασίας, μεγαλώνουν παιδιά, συντηρούν οικογένειες και γνωρίζουν την ρεαλιστική εικόνα της καθημερινότητας. Πρόθεση της, μία πόλη για όλους, ασφαλής,  προσβάσιμη, σύγχρονη, λειτουργική, κοντά στις ανάγκες του σήμερα, κοντά στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, στον ηλικιωμένο, στον μαθητή, στην εργαζόμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, στον χαμηλόμισθο, αλλά και στην μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά και κοντά στον νέο, τον μαθητή, τον φοιτητή, τον αθλητή. Ζητά από τους δημότες να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης με τον δημοτικό εκπρόσωπο, για   να  αποκτήσουν βαρύτητα οι δεσμεύσεις και οι εξαγγελίες όσων ασκούν διοίκηση.

«Από το 2014 εώς σήμερα, η πόλη απέκτησε υποδομές που δεν είχε ποτέ, αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, βιοκληματικές παρεμβάσεις στα δημοτικά κτίρια, σημαντική ενίσχυση του συστήματος πυροπροστασίας με καινοτόμες πρακτικές, ψηφιοποίηση του αρχείου αλλά και των υπηρεσιών, ισχυρή νομική αντίσταση των ιδιοκτησιακών απαιτήσεων των διαχειριστών της Εκκλησιαστικής περιουσίας κ.α. 

Έγιναν πολλά! Θα γίνουν ακόμα περισσότερα!! 

Σε θέλουμε μαζί μας σε αυτή την δράση. Γίνε Ενεργός Δημότης για την πόλη σου!»

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΠΟΙΖΩ – έρευνα: Μεγάλο μερίδιο νοικοκυριών κινδυνεύουν από ενεργειακή φτώχεια

Μεγάλο μερίδιο νοικοκυριών κινδυνεύουν από ενεργειακή φτώχεια που θα...

Περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη σε Βύρωνα και Κόρινθο

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η χώρα για τις...

Σακχαρώδης διαβήτης, λοιμώξεις και ανοσοποιητικό σύστημα

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που...

Τελευταία Άρθρα

spot_img