14.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΚαι επίσημα στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO το  Γεωπάρκο της Λαυρεωτικής!

Και επίσημα στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO το  Γεωπάρκο της Λαυρεωτικής!

Ημερομηνία:

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO εντάχθηκε το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής, μια σπουδαία εξέλιξη για την περιοχή καθώς σηματοδοτεί την ανάδειξη της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο και την προστασία της σπουδαίας γεωλογικής, μεταλλευτικής – μεταλλουργικής, πολιτισμικής και οικολογικής της αξίας.

H τελετή καλωσορίσματος του Γεωπάρκου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Λαυρεωτικής, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023, με εναρκτήριο χαιρετισμό του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, ακολούθησε στη συνέχεια χαιρετισμός του Προέδρου της Δ.ΑΝ.ΕΤ. Α.Λ. κ. Χαράλαμπου Ζαγουρή.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και πολιτικοί εκπρόσωποι, διαφόρων πολιτικών παρατάξεων.

Την εκδήλωση τίμησαν όλοι οι Αντιδήμαρχοι της Λαυρεωτικής, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής (Ε.ΜΕ.Λ) κ. Αναστάσιος Βλάδος, ο κ. Δημήτρης Μπίτζιος μέλος της Ε.ΔΙ.Α.ΓΕ, ο υπεύθυνος ανάπτυξης του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου (Β.Β.Ε.Μ.) κ. Διονύσης Γιαννίμπας, το προσωπικό του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Λαυρίου κ. Ειρήνη Μιχαηλίδου και κ. Φιλιώ Πέππα, η Γενική Γραμματέας του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Καλυβίων κ. Ειρήνη Ζανανίρι, πολιτιστικοί σύλλογοι, η Χορωδία και Δημοτική Φιλαρμονική Λαυρίου και κάτοικοι της Λαυρεωτικής.

Η Διαδικτυακή σύνδεση με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων ξεκίνησε στις 15:00 με παρουσία της ομάδας του γεωπάρκου (κ. Ευγενία Μωραΐτη, κ. Βασιλική Μπαρσάκη και κ. Ισίδωρος Καμπόλης). Στις 16.55 χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής και δήμαρχος κ. Δημήτρης Λουκάς, ακολούθησε προβολή του βίντεο του γεωπάρκου και στο τέλος έπαιξε η Φιλαρμονική Λαυρίου.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Το γεωπάρκο της Λαυρεωτικής ο χώρος με την πλούσια γεωμεταλλευτική κληρονομιά ανακηρύχθηκε επισήμως παγκόσμιο γεωπάρκο της UNESCO. Η ένταξη του γεωπάρκου στη μεγάλη οικογένεια του παγκόσμιου δικτύου γεωπάρκων της UNESCO σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την περιοχή της Λαυρεωτικής και φυσικά για τη διατήρηση και ανάδειξη του γεωπολιτιστικού της πλούτου. Η πλεονεκτική και ταυτόχρονα μοναδική γεωλογική θέση του γεωπάρκου μάς πρόσφερε απλόχερα σπουδαίους και μοναδικούς θησαυρούς αργυρομολυβδούχων μεταλλευμάτων οι οποίοι βρίσκονται στα έγκατα της γης…

Να ευχαριστήσω την ομάδα του γεωπάρκου, την επιστημονικά υπεύθυνη του γεωπάρκου την κυρία Μωραΐτη Ευγενία που ήτανε πραγματικά η καρδιά της όλης προσπάθειας, ο εμψυχωτής σε όλους μας, όλους τους εταίρους για την βοήθειά τους για να αναδείξουμε την ιστορία, την Αρχαιολογία, τη γεωλογία, τη μεταλλουργική δραστηριότητα των προγόνων μας και τέλος τη σπουδαία βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου. Εμείς σαν Δήμος και αναπτυξιακή εταιρεία θα στηρίξουμε το γεωπάρκο και θα δώσουμε μία αναπτυξιακή ώθηση στον γεωτουρισμό γνωρίζοντας ότι η επισκεψιμότητα στο γεωπάρκο θα συντελέσει στην τοπική αναπτυξιακή πορεία της Λαυρεωτικής και όλης της περιφέρειας.»

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img