16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠολ. Προστασία: Με πρόληψη, ετοιμότητα και άμεση επέμβαση θα αντιμετωπίσουμε αυτό το...

Πολ. Προστασία: Με πρόληψη, ετοιμότητα και άμεση επέμβαση θα αντιμετωπίσουμε αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Ευρεία σύσκεψη στην Νοτιοανατολική Αττική.

Ημερομηνία:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Με ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας, αύξηση των προληπτικών μέτρων, καλύτερο συντονισμό, ετοιμότητα και άμεση επέμβαση, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Πολιτικής προστασίας, επιχειρεί να θωρακίσει την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας. Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Νοτιοανατολική Αττική, όπως έγινε και στο Δήμο Λαυρεωτικής, υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης επεσήμανε ότι: «Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι συντονιστικές μας συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γίνονται με πλήρη επίγνωση του προβλήματος, αλλά και πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων μας στη βάση του νέου «δόγματος» το οποίο προωθούμε για την πυροπροστασία της χώρας. Πρόληψη, προετοιμασία – ετοιμότητα και άμεση απόκριση, άμεση επέμβαση. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθούμε και το οποίο έδειξε ήδη τις δυνατότητές του στη χθεσινή πυρκαγιά, εδώ στην περιοχή της Κερατέας. Ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να την αντιμετωπίσουν στα πρώτα λεπτά. Κι αυτό δείχνει ότι  αυτό το νέο «δόγμα» μπορεί πράγματι να δώσει αποτελέσματα στο πεδίο».

Σε ερώτηση του Attica Press News σχετικά με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ο Υπουργός σημείωσε: «Θέλω να τονίσω ότι μιλάμε για δασοπυρόσβεση και όχι για αεροπυρόσβεση. Τι εννοώ με αυτό. Τις φωτιές τις σβήνουν οι Πυροσβέστες μας, οι εθελοντές μας και οι άνθρωποι επί του πεδίου. Σε αυτούς πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτόν τον ηρωικό αγώνα. Τα εναέρια μέσα, τα οποία όντως είναι ενισχυμένα φέτος, λειτουργούν επικουρικά. Διαμορφώνουν τις συνθήκες ώστε να μπορούν να δράσουν οι Πυροσβέστες. Θέλω να επιμείνω σε αυτό γιατί, έχοντας μία διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αποδώσουμε όλοι στους Πυροσβέστες μας και στους εθελοντές μας την αναγνώριση που τους αξίζει». 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς επεσήμανε ότι θα υπάρξει αποτελεσματική αντιπυρική προστασία, μόνο με στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά με την βοήθεια των πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τους δύσκολους μήνες που έχουμε μπροστά μας. Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Πλάκας Κερατέας, τονίζοντας ότι η άμεση και δυναμική επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών ήταν αυτό που απέτρεψε την επέκταση της επικίνδυνης πυρκαγιάς, η οποία είχε ξεσπάσει κοντά στα σπίτια του οικισμού.

Σχετικά Άρθρα

Στο Μπέρμιγχαμ η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Βίκυ Καβαλλάρη, για την UKFOOD & DRINKEXPO 2024

Στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου βρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής...

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

Τελευταία Άρθρα

spot_img