19.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΤι θα συνέβαινε σε περίπτωση πλημμύρας στην Αττική; Δείτε ποιες περιοχές θα...

Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πλημμύρας στην Αττική; Δείτε ποιες περιοχές θα «βυθίζονταν»

Ημερομηνία:

Τι θα συνέβαινε στην Αττική σε περίπτωση που συνέβαινε μια κακοκαιρία τύπου Daniel; Το Εθνικό Αστεροσκοπείο παρουσίασε έναν αναλυτικό προσομοιωτή πλημμύρας ο οποίος προκαλεί… ανησυχία.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Χάρης Κοντοές παρουσίασε μια πλήρη προσομοίωση πλημμύρας στην Αττική, στην εκπομπή «Αρένα» του ΑΝΤ1.

Θέτοντας τις παραμέτρους και μια σειρά κρίσιμων στοιχείων στο κατάλληλο επιστημονικό πρόγραμμα, φαίνεται πως «κοκκινίζουν» ολόκληρες περιοχές, που συνορεύουν με το ρέμα της Πικροδάφνης, στην Καλλιθέα.

Όπως φαίνεται, εάν μια κακοκαιρία τύπου «Daniel» συνέβαινε στην Αττική τότε θα πλημμύριζαν περιοχές όπως η Πικροδάφνη, το Μοσχάτο, το Παλαιό Φάληρο.

Παρουσιάζονται επίσης τα σημεία υψηλής τρωτότητας αλλά και ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων του πληθυσμού που θα πληγεί.

Στον χάρτη που παρουσιάστηκε φαίνονται συγκεκριμένα τα οικοδομικά τετράγωνα με τη μέγιστη τρωτότητα, αλλά και ποιοι δρόμοι αναμένεται να πλημμυρίσουν σε περίπτωση μεγάλης κακοκαιρίας, όσο και οι κατοικίες, κυρίως αυτές που βρίσκονται σε κοίτες ρεμάτων.

Εξετάστηκαν δε δύο σενάρια του τι θα συμβεί σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίου φαινομένου, το πρώτο με την υπόθεση να συμβεί πλημμύρα που αναμένεται κάθε 50 χρόνια και το δεύτερο κάθε 1.000 χρόνια.

ΠΗΓΗ: Newsbomb

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img