26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέα“Ethnasia”  Το ζευγάρι από το Διδυμότειχο, που κατέκτησε τον κόσμο με τα...

“Ethnasia”  Το ζευγάρι από το Διδυμότειχο, που κατέκτησε τον κόσμο με τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματα του!

Ημερομηνία:

“Ethnasia”. Μια εκπληκτική ιστορία δημιουργικής έμπνευσης και σπουδαίας επαγγελματικής και επιχειρηματικής επιτυχίας, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο το Διδυμότειχο και αποδέκτες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε χώρες ολόκληρου του κόσμου.

Ένα τυχαίο ξεκίνημα, το καλοκαίρι του 2012 από την πανέμορφη Σαμοθράκη, η οποία αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Φανή Ντινούδη και έφερε την δημιουργία μοναδικών χειροποίητων κοσμημάτων και την “Etnasia” (Ethnic και Φαντασία). Στη συνέχεια γνώρισε το αγόρι της, τον Χάρη Τοκαμάνη και όλα αυτά εξελίχθηκαν σε πωλήσεις πώληση μέσω καταστήματος e-shop σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Από την Ελλάδα και τον Λίβανο, ως τη Νέα Ζηλανδία, τη Νιγηρία, το Περού, την Ινδία, την Κένυα και σε δεκάδες παγκόσμιους προορισμούς ακόμα. Ένα αναπάντεχο, σε σχέση με τις σπουδές και των δύο επαγγελματικό ξεκίνημα, αφού η Φανή σπούδασε Νομική και ο Χάρης Πολιτικός Μηχανικός, που εξελίχθηκε σε μια σπουδαία, πετυχημένη επιχείρηση με έδρα την “πόλη των κάστρων”, το Διδυμότειχο, η οποία ιδιαίτερα τα τρία τελευταία χρόνια “εκτοξεύθηκε” και επειδή οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου ανέβηκαν κατακόρυφα λόγω κορονοϊού.

Ξεκίνησε η Φανή την δημιουργία κοσμημάτων και παρέα με τον Χάρη πλέον απασχολούν 20 άτομα στα δύο γραφεία τους, στο Διδυμότειχο και στην Ξάνθη. Με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους, που έχουν φτιάξει όλοι μαζί μία ομάδα η οποία δουλεύει αρμονικά. Και από το Διδυμότειχο δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες φορούν τα κοσμήματα της “Ethnasia”. Υπάρχει πιο όμορφο, εντυπωσιακό, σπουδαίο και κυρίως αισιόδοξο, όταν μιλάμε για την περιοχή μας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δυστυχώς τέτοια αισιόδοξα παραδείγματα προς μίμηση είναι σπάνια;

Η πανέμορφη Σαμοθράκη, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Φανή και το Χάρη

Όπως αναφέρουν και στην ιστοσελίδα τους, το gr.ethnasia.com, όλα ξεκίνησαν όταν μία νέα κοπέλα, η Φανή ως φοιτήτρια Νομικής τότε, επισκέφτηκε τη Σαμοθράκη για μια καλοκαιρινή απόδραση. Από τις εκθαμβωτικές βάθρες και τα δροσιστικά κρύα μπάνια μέχρι τον καταπληκτικό κόσμο που γνώρισε εκεί, η Φανή δεν άργησε να ερωτευτεί αυτόν τον χαλαρό τρόπο ζωής.

Μια μέρα μετά τις Βάθρες, όταν επέστρεφε από εκεί, η Φανή συνάντησε έναν πλανόδιο χειροτέχνη, του οποίου τα όμορφα μακραμέ κοσμήματα είχαν αποτυπώσει τις ομορφιές της Σαμοθράκης. Η Φανή ζήτησε από αυτό τον καλλιτέχνη του δρόμου να της μάθει την τέχνη του μαρκαμέ και να της δείξει πώς να φτιάχνει κοσμήματα. Και τότε ήταν που ξεκίνησε όλη η ιστορία…

κάποια κομμάτια από τη μεγάλη συλλογή τους

Η Φανή αμέσως ξεκίνησε να φτιάχνει κοσμήματα για όλο τον υπόλοιπο χρόνο και άρχισε δειλά – δειλά να παρουσιάζει την δουλειά της στον κόσμο, που έδειξε άμεση ανταπόκριση. Και μετά της ήρθε η ιδέα: Αυτά τα κομμάτια ήταν κάτι περισσότερο από κοσμήματα. Ήταν η σανίδα που θα την πήγαινε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι, να ακολουθήσει ένα νομαδικό τρόπο ζωής φτιάχνοντας έθνικ κοσμήματα, χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία της. Έτσι γεννήθηκε η Ethnasia (Ethnic και Φαντασία). Η Ethnasia είναι κάτι περισσότερο από μια λέξη. Είναι τρόπος ζωής. Αυτό που έχει να κάνει με το να απολαμβάνεις τις μικρές απολαύσεις της ζωής και να την ζεις στο έπακρο.

Η Φανή με τη δουλειά της και το χαμόγελο κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο

Από την Αθήνα όπου ζούσαν, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Διδυμότειχο, όπου ζουν οι γονείς τους οι οποίοι κατάγονται από Μεταξάδες και Λάβαρα αντίστοιχα. Δημιούργησαν λοιπόν την “Ethnasia” και μέσω του e-shop τους τα μοναδικής έμπνευσης, ομορφιάς και δημιουργίας χειροποίητα κοσμήματα φτάνουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Χρησιμοποιώντας όλες τις εταιρείες κούριερ, τα πακέτα των παραγγελιών φεύγουν για όλο τον κόσμο. Η Φανή δημιουργεί τα κοσμήματα και κάνει φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ, ενώ ο Χάρης έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι, αλλά και τις φωτογραφίσεις, τα γυρίσματα ΒΙΝΤΕΟ και τις αποστολές των δεμάτων, με την βοήθεια φυσικά των υπαλλήλων-συνεργατών τους στα γραφεία του Διδυμοτείχου και της Ξάνθης.

Πηγή: Evros-news.gr

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img