19 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΟι πυροσβέστες μας υποδέχθηκαν τους Γάλλους συναδέλφους τους στο Σχοινιά. Πατούλης: ¨Η...

Οι πυροσβέστες μας υποδέχθηκαν τους Γάλλους συναδέλφους τους στο Σχοινιά. Πατούλης: ¨Η Περιφέρεια σταθερός σύμμαχος του Πυροσβεστικού Σώματος¨

Ημερομηνία:

Στο δάσος του Σχοινιά, έδωσαν το παρόν το μεσημέρι οι Γάλλοι πυροσβέστες, οι οποίοι για τις επόμενες και ιδιαίτερα δύσκολες μέρες λόγω καιρικών συνθηκών, θα βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών μας για την αντιμετώπιση των δεκάδων πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά. Η υποδοχή έγινε από τον διοικητή της Ανατολικής Αττικής ταξίαρχο Ιωάννη Ζαμάνη ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες του πυροσβεστικού έργου.   

H Περιφέρεια παραμένει σταθερός σύμμαχος του πυροσβεστικού σώματος

Γ. Πατούλης: « Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε το έργο των πυροσβεστών και να τους διευκολύνουμε με τα κατάλληλα εργαλεία, πάντοτε με γνώμονα την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών»

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών με βασικό όπλο την πρόληψη, αλλά και οι ανάγκες του σώματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δ. Σταθόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής Π. Ψαλτάκο.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης ο Γ. Γ της Ομοσπονδίας Ν. Λαβράνος, ο Γ.Γ της Ένωσης Αθ. Πουτούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, επικαιροποιήθηκαν οι καλές σχέσεις και η εποικοδομητική συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι 2 φορείς με την Περιφέρεια, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως η Περιφέρεια αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν, προς όφελος του εθνικού καλού.

Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε την βούλησή του για περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ενίσχυσή του μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως έγινε πρόσφατα με την ενίσχυση με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ.

Ιδιαίτερη σημασία κατά τη συζήτηση δόθηκε στον τομέα της πρόληψης, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να επισημαίνει πως η διοίκηση της Περιφέρειας με στοχευμένες πρωτοβουλίες και προγράμματα δίνει ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και την προσπάθεια για την καλύτερη θωράκιση των πόλεων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η δημιουργία του νέου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας στο Μαρούσι, ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

«H Περιφέρεια παραμένει σταθερός σύμμαχος του πυροσβεστικού σώματος. Με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής», επισήμανε ο Γ. Πατούλης τονίζοντας ότι: «Ο σωστός σχεδιασμός αλλά, κυρίως, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης μπορούν να δώσουν ικανά αποτελέσματα στην επίτευξη αυτού του στόχου μας», ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί αρμόδιο υπουργείο πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας ωστόσο, πως χρειάζεται να είναι σαφείς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.

Από την πλευρά τους, ο κ. Δ. Σταθόπουλος και ο κ. Π. Ψαλτάκος, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, εστιάζοντας στην έλλειψη προσωπικού και τον «γερασμένο» στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξη και την ουσιαστική συνδρομή του στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img