25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΤο “rufianosgate” και τα παρελκόμενα!  Του Θοδωρή Γιάνναρου

Το “rufianosgate” και τα παρελκόμενα!  Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Η εξέλιξη “βόμβα” σχετικά με την παραίτηση ενός εκ τον πλέον στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ήρθε λίγο πριν το μεσημέρι χθες, με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να υποβάλει την παραίτησή του και ο Πρωθυπουργός αμέσως να την αποδέχεται. Η αλήθεια βέβαια είναι, πως επιτακτικά του ζήτησε να την υποβάλει, προκειμένου να μην πληγεί περισσότερο το…  “μαγικό τοπίο” του Μαξίμου και ο ίδιος!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αφορά σε χειρισμούς της ΕΥΠ, όσον αφορά τη νόμιμη επισυνδεδεμένη παρακολούθηση κατόπιν αδείας αρμοδίου εισαγγελέως, του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κου Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρέπει να τονιστεί, πως μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη που πλέον δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά, όση στήριξη και αν του παρέχονταν από τον πρωθυπουργό και θείο του! Σε αυτό το πλαίσιο υπάκουσε στον πρωθυπουργό και μετά από λίγη σκέψη υπέβαλε την παραίτησή του.

Λίγο αργότερα, υπέβαλε την παραίτησή του και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, λόγω των λανθασμένων χειρισμών του στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Και αυτή η παραίτηση έγινε αμέσως αποδεκτή  -πως θα μπορούσε άλλωστε να μην γίνει, εδώ που φτάσανε τα πράγματα… ενώ στη διοίκηση της ΕΥΠ αναλαμβάνει…  ο πλέον ειδικός σε θέματα αντικατασκοπείας…  ο έως σήμερα Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο οποίος θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανέναρξη των εργασιών στη Βουλή των Ελλήνων.

Βέβαια τα πράγματα μόνον απλά δεν είναι, με τον επιτελικό μηχανισμό του πρωθυπουργού μετά την υποβολή παραίτησης του στενού του συνεργάτη και της προσωπική του επιλογής, να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση! Δεν είναι και λίγο αυτό που συνέβη με το νούμερο δυο του πρωθυπουργικού γραφείου, την σάρκα εκ της σαρκός της οικογένειας Μητσοτάκη, ανιψιός του Πρωθυπουργού  και εξ απορρήτων διαχειριστής όλων των θεμάτων και υποθέσεων που απασχολούν το Μέγαρο Μαξίμου και που γνωρίζει τα πάντα… όλα τα σχέδια τις προτεραιότητες, αλλά και τα μυστικά  του πρωθυπουργού.

Τα πράγματα σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθούν απλά για τον Πύργο Ελέγχου της κυβέρνησης  -το Μέγαρο Μαξίμου, διότι παράλληλα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη υπέβαλε και την παραίτηση του ο διοικητής της ΕΥΠ, που εξ’ αρχής είχε απασχολήσει, αφού ο διορισμός του ήταν η απόλυτη προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ωστόσο δεν ταίριαζε ούτε καν  με τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά που συνήθως αναδεικνύει το προφίλ ενός διοικητή των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών και της Ελληνικής Αντικατασκοπείας σε δύσκολους καιρούς όπως αυτοί που βιώνουμε, αλλά ποιος νοιάζεται για τη δόλια την πατρίδα! Προέχει να ελέγχονται τα πάντα από τους… άρχοντες του τόπου!

Το μόνο προσόν το οποίο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της υποψηφιότητάς του και επισκίασε όλους τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του, ήταν το γεγονός πως ανήκε στο άμεσο περιβάλλον του πρωθυπουργού και πως ως εκ τούτου θα εκτελούσε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς περιττές ερωτήσεις  τις πρωθυπουργικές εντολές και διαταγές.

Και οι δυο παραιτήσεις δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να μην υποβληθούν και να μην γίνουν αμέσως αποδεκτές, διότι τις καθοδήγησε το γνωστό σε όλους “αίσθημα αυτοσυντήρησης” Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδος αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να αποπέμψει τον πιο έμπιστο του συνεργάτη και μια σημαντική προσωπική του επιλογή πρώτης γραμμής και εξέχουσας σημασίας, προκειμένου να μην υπάρξει περισσότερη ζημιά και επικίνδυνες εμπλοκές σε μια υπόθεση που εξαρχής παρέπεμπε στον σάπιο και σκοτεινό κόσμο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και της α λα Πούτιν εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν μπορεί να μην αναφερθεί και η OLAF  -η υπηρεσίας ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε στο μικροσκόπιο της την συγκεκριμένη υπόθεση και τους πρωταγωνιστές της! Η OLAF είχε εξαρχής αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κου Νίκου Ανδρουλάκη, δηλαδή να ερευνήσει διακριτικά μεν, αλλά από την άλλη χωρίς να αποκρύπτει στοιχεία ως προς τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χακαρίστηκε με το λογισμικό Predator το κινητό του τηλέφωνο, ενημερώνοντας τακτικά τα εμπλεκόμενα μέρη, και τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Και μόνο από την έως τώρα εξέλιξη των γεγονότων, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς, πως η συγκεκριμένη υπόθεση “ακούμπησε βίαια” το πρωθυπουργικό γραφείο, τον άμεσο πρωθυπουργικό έλεγχο και την, υπό τον άμεσο έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου, Υπηρεσία Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας άρα και τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Έτσι, η άμεση αποπομπή των δύο “μαύρων προβάτων” προσφέρουν έμμεσα την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να διαχειριστεί καλύτερα και με ίσως μεγαλύτερη ασφάλεια ένα… “gate”, το οποίο είχε ως κεντρικό στόχο την υφαρπαγή συνομιλιών μέσω παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος που ταυτόχρονα είναι και  ευρωβουλευτής. 

Απ’ ότι φαίνεται,  στην πορεία θα αποκαλυφθούν και πολλά άλλα στοιχεία, γεγονότα και άλλοι πιθανοί εμπλεκόμενοι, που ενδεχομένως να εμπλέξουν ακόμα πιο πολύ το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο σε αυτή την δύσοσμη υπόθεση και έτσι τα πράγματα μάλλον περιπλέκονται, μιας και το ΠΑΣΟΚ όπως διαρρέεται, θα ζητήσει την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την κυβέρνηση να μην μπορεί παρά να το αποδεχθεί, ώστε να περιοριστεί κάπως η συνωμοσιολογία που κάνει μεγάλη ζημιά και απειλεί να ξεχαρβαλώσει σταθερά κυβερνητικά σημεία!

Μάλλον θα υπάρξουν ενδιαφέροντα πράγματα που θα απομυθοποιήσουν και θα… αποκαθηλώσουν, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις…  και όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές!

 

Εύγε και Μπράβο λοιπόν…

 

Σχετικά Άρθρα

«Του πήραν την Άννα Διαμαντοπούλου μέσα από τα χέρια!» Του Θεόδωρου Γιάνναρου

Πήρε ότι άχρηστο κυκλοφορούσε ως free agent στην πολιτική...

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

“Αλήθεια, έχουμε μέλλον;” Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Οι κύκλοι κλείνουν ξαφνικά… αλλά όχι αναπάντεχα. Άλλωστε, το...

«Το Ισλάμ σχεδιάζει να επιβληθεί στην Ε.Ε!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Το βασικό πρόβλημα της Δύσης δεν είναι ο ισλαμικός...

Τελευταία Άρθρα

spot_img