37 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΘεοδωρικάκος στο MEGA: «Η Ευρώπη οφείλει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα για τη...

Θεοδωρικάκος στο MEGA: «Η Ευρώπη οφείλει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία»

Ημερομηνία:

Στο ιδιαίτερα κρίσιμο για την ασφάλεια των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο σχέδιο ¨ΑΚΡΙΤΑΣ¨, αναφέρθηκε αναλυτικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για την τιτάνια προσπάθεια των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού που προσπαθούν να αναχαιτίσουν ένα πρωτοφανές κύμα μεταναστευτικών ροών με υποκινητή την Τουρκία και επεσήμανε ότι η παρουσία του φράχτη αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια του Ερντογάν για νέο υβριδικό πόλεμο σε βάρος της χώρας μας με όπλο τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες.  

Για τον Έβρο:

  • Από την αρχή του έτους πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο. Από αυτούς, οι 40.000 μόνο τον Αύγουστο!
  •  Όλες οι απόπειρες παράνομης εισόδου μεταναστών στον Έβρο, γίνονται είτε με την ανοχή είτε με την καθοδήγηση της Τουρκίας
  • Θέσαμε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ακρίτας, ως ισχυρό μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας στην κατεύθυνση του σεβασμού της εθνικής μας κυριαρχίας, του Διεθνούς Δικαίου και της ανθρώπινης ζωής .
  • Επέκταση του φράκτη – Πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων – Ενίσχυση των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό

Για την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική

  • Άμεσα τίθενται στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ.. Όλοι αυτοί θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής , για να υπηρετήσουν την ύψιστη αποστολή της ασφάλειας των πολιτών

Για τη ΔΕΘ

  • Προτροπή για ειρηνικές διαδηλώσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ισχυρή εικόνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και τόνωσης της δραστηριότητας του εμπορικού κόσμου, ως κέρδος για όλη τη Μακεδονία.

Ο Υπουργός τόνισε πως η επέκταση του φράκτη είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς 40 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν μόνο τον Αύγουστο, δημιουργώντας πίεση ανάλογη με τον Μάρτιο του ’20, ενώ από την αρχή του έτους η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε την είσοδο 150.000 παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι προωθήθηκαν στα σύνορα με την ανοχή ή την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η Ευρώπη οφείλει ένα «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για τη φύλαξη των ανατολικών συνόρων της με την Τουρκία και επανέλαβε πως οι Έλληνες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ο φράκτης θα επεκταθεί επιπλέον 140 χλμ, θα γίνει πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων και θα ενισχυθούν τα μέσα φύλαξης των συνόρων του Έβρου με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως  και οι 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενώ στέλνοντας μήνυμα ενότητας, προέτρεψε οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, να διεξαχθούν ειρηνικά, ώστε να διαφυλαχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Μια ζεστή “ΑΓΚΑΛΙΑ” στο Κορωπί για την ψυχική υγεία

https://www.youtube.com/watch?v=rV6xqswzquo Σε βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξελίσσεται ο...

Στο Κορωπί το ¨ηλεκτρονικό μάτι¨ της Πολιτικής Προστασίας

https://www.youtube.com/watch?v=K953xO8xk3E Με ένα υπερσύγχρονο ντρόουν ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του...

Στο Κορωπί οι υπεραθλητές του Τριάθλου για τη στήριξη της «Γαλιλαίας». Έκλεψε τις καρδιές όλων η μικρή Λουκία!

https://www.youtube.com/watch?v=ge5FDnFSFZg Στο Κορωπί η  πρώτη στάση των υπεραθλητών του Τριάθλου...

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στο Σούνιο: Μεγάλη συγκίνηση και δέος για τους παρευρισκόμενους

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας...

Τελευταία Άρθρα

spot_img