17.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις¨ Άντε από ‘δω… ρε ούργιοι! ¨ Του Θοδωρή Γιάνναρου

¨ Άντε από ‘δω… ρε ούργιοι! ¨ Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Καθώς κάποιοι ανεβαίνουν στην κοινωνική κλίμακα, η αχρειότητα φοράει όλο και πιο αδιαπέραστη μάσκα…”

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εβδομάδα που πέρασε επισκιάστηκε από το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή το Κατάρ στο οποίο εμπλέκονται πρώην και νυν Ευρωβουλευτές, προσωπικό δικής τους επιλογής και άλλοι… βαθμοφόροι. Με δεδομένο το τεκμήριο της αθωότητας των όποιων εμπλεκομένων και κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ήταν άστοχο, λανθασμένο και πρόωρο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα από σκόρπιες πληροφορίες. Την νομική διαδικασία δεν μπορούμε να την κρίνουμε, αλλά μόνο να την σεβαστούμε. Όμως και σε κάθε περίπτωση, το κατηγορητήριο είναι εξαιρετικά βαρύ, με τους εμπλεκόμενους να ερευνώνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά, ξέπλυμα παράνομου χρήματος που όμως για να δικαστούν, θα πρέπει πρώτα η εμπλοκή τους στην υπόθεση, να αποδειχθεί ενώπιον του βελγικού δικαστηρίου, με δικαστική συνδρομή και από τις χώρες τις οποίες εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Το Qatargate, δυστυχώς για τη χώρα μας, δεν είναι ένα απλό πρόβλημα εκτροπής κάποιων εκπροσώπων της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Είναι ένα μείζον πολιτικό ζήτημα ισχύος μεγατόνων, που στην κυριολεξία εξευτελίζει την Ελλάδα, τους θεσμούς της, τα αρτηριοσκληρωτικά κόμματα που εμείς τους επιτρέπουμε να κάνουν τα παιχνίδια τους… και βέβαια συλλήβδην τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης! Το σκάνδαλο αυτό τοποθετεί τη χώρα μας, για μια ακόμη φορά στη χωματερή των ευρωπαϊκών τεκταινομένων και επειγόντως εμείς οι πολίτες πρέπει να αναλάβουμε δράση, πριν το καπάκι του σκουπιδοτενεκέ κλείσει, με εμάς παγιδευμένους μέσα, χωρίς καμία πλέον δίοδο διαφυγής! 

Το επίκεντρο της πολιτικής αυτής θύελλας, είναι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις εκεί Πολιτικές Ομάδες, με τον έξω κύκλο να αφορά σε αξιωματούχους της Ένωσης, στους βοηθούς και συνεργάτες τους, καθώς και στον ρόλο των χιλιάδων λομπιστών και εγκληματικών ΜΚΟ, με τις τελευταίες να αποτελούν το ταμείο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και οι επενδύσεις τους να αποτελούν τον ορισμό του ξεπλύματος του πλέον βρώμικου και δυσώδους χρήματος! 

Είναι πλέον οφθαλμοφανές, πως στις Βρυξέλλες υπάρχει ένα παράλληλο με τους Θεσμούς  “βαθύ κράτος”, το οποίο υπηρετεί  -με το αζημίωτο βέβαια, συμφέροντα λομπιστών και περίεργων ΜΚΟ που ξεφυτρώνουν ανά περίπτωση,, Η Ε.Ε. δυστυχώς για όλους εμάς τους πολίτες της, έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα σήψης που η σταθερά παράμετρος προσδοκίας για βελτίωση  -η δημοκρατία δηλαδή και το κράτος δικαίου, να έχουν μείνει στη θεωρία ως ασήμαντες υπενθυμίσεις…  με μικρά γράμματα!

Πόση ξεφτίλα λοιπόν, πρέπει ακόμα να ανεχθούμε, να υπομείνουμε και να δικαιολογήσουμε; Πόσες ακόμα λευκές επιταγές θα προσφέρουμε αφειδώς… ανοιχτοχέρηδες όπως είμαστε, σε διάφορους αρχηγούς κομμάτων, να βολεύουν φιλαράκια και ατάλαντους κολαούζους τους στην Ευρωβουλή, για τους παχυλούς μισθούς, τη γκλαμουριά και τα ρουσφέτια σε κολλητούς και συγγενείς, που η συγκεκριμένη θέση προσφέρει;

Τι έχουμε στο έως τώρα μενού των αρχηγικών επιλογών για το Ευρωκοινοβούλιο; Εξωτικά φρούτα, όπως αγράμματοι ποδοσφαιριστές, παρουσιάστριες, μοντέλες, ηθοποιοί από ελληνικά τριτοκλασσάτα σήριαλς, τραγουδιστές, καθαρίστριες και άλλα παρόμοια καλούδια… φθάνει να είναι υπάκουα στον όποιο αρχηγό και να υποκλίνονται στις επιθυμίες και τις επιλογές του!

Αυτοί για να το εμπεδώσουμε,… είναι οι αυθεντίες της χώρας, που εκπροσωπούν και πληγώνουν την εικόνα της Ελλάδας μας στο εξωτερικό και που η πλειονότητά τους δεν γνωρίζει ούτε καλά-καλά αγγλικά ή έστω κάποια άλλη γλώσσα, πλην της διαλέκτου που μιλούν στα χωριά καταγωγής τους;

Τι θα πει αρχηγικό προνόμιο; Από που και ως που, ο κάθε προσωρινός αρχηγός ενός κόμματος μπορεί να ορίζει ποιος ή ποια θα απολαμβάνει χλιδή, εξουσία και χρήμα, μην κάνοντας τίποτε για να τα δικαιολογήσει, πέραν από ανούσιες και ανόητες προτάσεις στις οποίες κανείς δεν δίνει σημασία… ενώ από την άλλη κάποιοι από αυτούς ή αυτές, βρίσκονται σε αναζήτησή πηγών για παράνομο πλουτισμό, ακόμα και αν εκθέτουν τη χώρα τους και προδίδουν το θεσμό για τον οποίο εξελέγησαν να υπηρετούν!

Ποιος διάολε είναι ο “εκλεκτός” αυτός, που αποφασίζει ποιοι λίγοι θα γίνουν πλούσιοι και ποιους θα φάει η μαύρη μαρμάγκα της φτώχειας και της ανέχειας, στους οποίους φροντίζει που και που, να πετάει μερικά σεντς, για να γουργουρίζουν ευχαριστημένοι; 

Από πότε ο καθένας που αποκτά για μικρό χρονικό διάστημα “ “εξουσία και λόγο” πάνω στα κεφάλια μας, εξουσιοδοτείται να χαρίζει θέσεις και χρήμα σε αχυρένιους εγκεφάλους, είτε γιατί είναι ωραίες γκόμενες ή καλοστημένα τεκνά  -για να μην πω τίποτα πιο βαρύ και κάποιοι αρχίσουν πάλι να κράζουν-, είτε γιατί έχουν μακριά γλώσσα και χειροκροτούν με χέρια και πόδια, κάθε λέξη που εκστομίζει ο αρχηγός τους, τον οποίον υπακούν τυφλά και προσκυνούν με το αζημίωτο…  βεβαίως-βεβαίως;

Αξιοσημείωτη πάντως, είναι από την άλλη, η δήλωση τέως επιτρόπου της Ε.Ε., που δήλωσε, πως στην συγκεκριμένη ΜΚΟ του Παντσέρι, ο ίδιος και πολλά άλλα επιφανή άτομα των Βρυξελλών και όχι μόνον, ήταν επίτιμα μέλη… επί πληρωμή  -στην εγκληματική δηλαδή ΜΚΟ που πιάστηκε…  με τα βόδια στην πλάτη! Ο τέως επίτροπος δήλωσε πως ο ίδιος δεν είχε καμία απολύτως εκτελεστική αρμοδιότητα  (απλά αναφέρεται ως γεγονός, επειδή το δήλωσε δημόσια ο ίδιος!). Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να μην προτρέχουμε, ας αφήσουμε την έρευνα των βελγικών διωκτικών αρχών να προχωρήσει απρόσκοπτα και εμείς οι παρατηρητές…  ας μην προβαίνουμε σε εικασίες και βιαστικά συμπεράσματα!

Ιταλικά μέσα από την άλλη έχουν πάρει φωτιά και παρ’ όλο που σε καμία περίπτωση δεν τον κατηγορούν, υποστηρίζουν, πως ο τ. επίτροπος στην Ε.Ε., που ήταν έμμισθος… δηλαδή υπάλληλος της εγκληματικής ΜΚΟ του Παντζέρι, είχε “ρόλο”! Δημόσια σε συνέδριο άλλωστε, που διενεργήθηκε πρόσφατα, είχε πλέξει το εγκώμιο τόσο του ίδιου του Παντζέρι, όσο και της ΜΚΟ της οποίας προΐσταται και μάλιστα παρουσία κοινοβουλευτικών ανδρών, που έμειναν σιωπηλοί και απ’ ότι φάνηκε έκπληκτοι! Μάλλον για πρώτη φορά άκουγαν για το συγκεκριμένο πρόσωπο και την ΜΚΟ του… κατά της ατιμωρησίας (!!!). 

Είναι δύσκολο -ειδικά σήμερα, να καταταχθούν οι δημοκρατίες σε καλές και κακές, αλλά σε κάθε περίπτωση… δημοκρατία χωρίς αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη, δεν μπορεί να νοηθεί, ούτε να υφίσταται. Για τον λόγο αυτόν, η έρευνα και η δράση της βελγικής δικαιοσύνης, για την περίπτωση του συγκεκριμένου σκανδάλου, ας αποτελέσει και ας αναδειχθεί σε μάθημα για τη δική μας… Το όλο αυτό κάζο, ας πυροδοτήσει διορθωτικές ενέργειες και αλλαγές στη δικαστική εξουσία και εδώ σε εμάς!

Ενώ στις δημοκρατίες γενικά, η διαφθορά ελέγχεται έστω και ανεπαρκώς, με σκοπό την καταπολέμηση και την τιμωρία, στην Ε.Ε. μέχρι χθες, η διαφθορά ήταν ανεξέλεγκτη και επικρατούσε μόνο σαπίλα και ατιμωρησία χωρίς μέτρα θεραπείας. 

Ας δείξουν οι πολίτες αυτής της χώρας, ότι οι “λίστες” υποψηφίων για το Ευρωκοινοβούλιο, που δημιουργούνται από τους εκάστοτε προέδρους των κομμάτων, βάσει προσωπικών και ιδιοτελών επιλογών τους, δεν πρέπει να γίνονται πλέον ανεκτές! Είναι καιρός, οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται από τους πολίτες και όχι από τα “τσιφλίκια” που μας έφτασαν σε αυτήν την κατρακύλα χωρίς τέλος.

Είναι καιρός, αξιόλογοι άνθρωποι να αρχίσουν να κατεβαίνουν υποψήφιοι μόνοι τους  -ανεξάρτητα από πολιτικούς σχηματισμούς, και αν αξίζουν, να εκλέγονται! Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά όταν γίνει η αρχή, τα πάντα θα αλλάξουν… ακόμα και εδώ σε εμάς, στην Ελλάδα, που τα αυτονόητα φαντάζουν ουτοπικά και γραφικά!

Τώρα ως προς το Qatargate… το Marokogate κλπ, φοβάμαι πως αν ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου… θα ανοίξει διάπλατα και μετά άντε κλείσε τον! Εύχομαι ειλικρινά, όλα αυτά που ακούστηκαν και ακούγονται, να αποδειχθούν ένα κακό όνειρο  -ένας εφιάλτης! 

Η ελπίδα, ούτως ή άλλως, πεθαίνει πάντα τελευταία…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img