20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Η “γαλοπούλα” που αλυχτά…» του Θοδωρή Γιάνναρου 

«Η “γαλοπούλα” που αλυχτά…» του Θοδωρή Γιάνναρου 

Ημερομηνία:

Είναι πλέον καταφανές σε όλα τα κράτη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, πως το Ερντογανιστάν  που μέχρι πρόσφατα ονομάζονταν  “Γαλοπούλα”, προσδοκά σε μελλοντική μεταμόρφωση του σε Οθωμανική Αυτοκρατορία, που όπως φαίνεται θα το πληρώσει ακριβά ο τουρκικός λαός.. 

 

Από την άλλη, είναι ηλίου φαεινότερο, πως οι γείτονές μας εξ’ Ανατολών έχουν ενοχληθεί τα μάλα από τις αμυντικές συμφωνίας που έχει συνάψει η Ελλάς με άλλες χώρες, αλλά ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι για την ΕλληνοΓαλλική στρατιωτική συμφωνία με ρήτρα αμυντικής συνδρομής, την οποία προσπαθούν απεγνωσμένα να  αποδομήσουν ή αν μπορέσουν, ακόμα και να την εξαϋλώσουν! Για τους απέναντι, η συγκεκριμένη συμφωνία αποδεικνύεται σε κακό σπυρί… για το οποίο ακόμα, δεν έχουν καταφέρει να βρουν τρόπους αντίδρασης.

 

Απύθμενο το θράσος τους: απαιτούν από τους συμμάχους μας Γάλλους, να ευθυγραμμιστούν με τα συμφέροντα τους όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Λιβύη! Η αμηχανία τους έχει χτυπήσει κόκκινο γιατί δεν τους βγάζει ουσιαστικά πουθενά!

 

Τα “ανθρωποειδή” απέναντι από τα νησιά μας στο Ανατολικό Αιγαίο, έχουν πλέον χάσει τη μπάλα! Ζητούν από τους συμμάχους μας τους Γάλλους, να… συνειδητοποιήσουν και να αποδεχθούν…  τον ζωτικό για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ… ρόλο, που διαδραματίζει το Ερντογανιστάν και έμμεσα, προειδοποιεί -ειδικά την Γαλλία, απειλώντας την, πως μια αστάθεια στην περιοχή θα δημιουργήσει καραβάνια εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που θα οδεύσουν προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα προς την Γαλλία, γεγονός που μόνον ως άμεση απειλή μπορεί να εκληφθεί! Δηλαδή, αν οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γάλλοι, δεν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα συμφέροντα του Ερντογανιστάν, θα προκύψει μείζον πρόβλημα εξ’ Ανατολών. που θα αποσταθεροποιήσει τη γηραιά ήπειρο!

 

Η Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέθοδο, να συμπεριφερθεί ως… υπερδύναμη μετά τις γνωστές τρεις και μάλιστα πάνω από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ηνωμένο Βασίλειο και εδώ μάλλον γελάμε, μιας και οι γείτονές μας έχουν καβαλήσει εύθραυστο καλάμι, που θα μπορούσε να τους τραυματίσει στα οπίσθια!

 

Απειλούν λοιπόν τη Γαλλία… απειλούν την Ελλάδα, γλύφουν χωρίς αποτέλεσμα την Αίγυπτο…  πριν αρχίσουν να την απειλούν και εκείνην, μόλις συνειδητοποιήσουν πως το story δεν τους βγαίνει και βέβαια σύντομα ο σουλτάνος και η αγέλη γύρω του, θα πνέουν τα μένεα κατά του Ισραήλ…  λόγω Νετανιάχου, που δεν θεωρείται και ο πλέον πιστός φίλος τους και τους περιμένει στη γωνία! Η αιματηρή εκδίωξη – κακήν κακώς – του Mavi Marmara από να νερά του Ισραήλ ακόμα τους στοιχειώνει και αδυνατούν να το ξεπεράσουν!

 

Βρυχάται λοιπόν το “παχύ πουλί”… κακαρίζοντας, αλλά θα συνειδητοποιήσει με τον καιρό, και θα αναγκαστεί να αποδεχθεί, πως στο Αιγαίο, κουμάντο κάνουμε εμείς… Κουμάντο κάνει η Ελλάδα με τις ένοπλες δυνάμεις της…  είτε αυτό το  θέλουν είτε όχι… ειδικά στον αέρα! Εκεί θα συνειδητοποιήσουν, πως στο Αιγαίο, η Νέμεσις και ο θάνατος από ψηλά έχουν μπλε φτερά…

 

Οι του Ερντογανιστάν, δημιουργούν, κυρίως για εσωτερική κατανάλωση, μια φαιδρή εικονική πραγματικότητα, όπου επιχειρούν να κάνουν το άσπρο…μαύρο! Επιτέλους πρέπει να ασχοληθούμε και να αντιληφθούμε, τι ακριβώς σημαίνει ο ναζιστικής προέλευσης όρος, “ζωτικός χώρος”, που αναζητούν και τι ακριβώς εννοούν με τον όρο “γαλάζια πατρίδα” τον οποίο χρησιμοποιούν με κάθε ευκαιρία, διότι στο μυαλό τους η έννοια  ζωτικός χώρος ταυτίζεται απόλυτα με τη γαλάζια πατρίδα!

 

Ποιο είναι το νέο κολπάκι των Ερντογανιστών; Φορούν το συμμαχικό -ΝΑΤΟικό καπέλο για άλλοθι και προσπαθούν να δείξουν, πως κατά κάποιο περίεργο τρόπο, στο Αιγαίο, το οποίο αποκαλούν “θάλασσα των νήσων” υπάρχει μια σιωπηλή συν-διαχείριση, που όμως και δυστυχώς γι’ αυτούς δεν καρποφορεί, γιατί κάθε φορά -κάθε μέρα…  δραπετεύουν καταδιωκόμενοι από τα μπλε φτερά των Ελλήνων πιλότων, μιας που… “εκεί που ισιώνει ο αετός, οι γλάροι δεν πετάνε”!

 

Ακόμα και στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, όλοι υποβάλουν σχέδια πτήσεις εκτός από τους απέναντι, οι οποίοι όχι μόνον δεν υποβάλουν σχέδιο πτήσης, αλλά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας από τα δέκα μέχρι τα έξι μίλια, γεγονός που η χώρα μας δεν μπορεί να το δεχτεί και έτσι οι πιλότοι μας τους διώχνουν κακήν κακώς, με εκείνους να αλυχτούν, πως δήθεν τους παρενοχλούμε… σε ΝΑΤΟΙκή άσκηση, που τις περισσότερες φορές δεν είναι καν ΝΑΤΟΙκή!

 

Τελικά τα ανθρωποειδή απέναντι, πιστεύουν αυτά που λένε; Υπάρχει άραγε…  νευροδιαβιβαστική επακούμβηση    μεταξύ εγκεφάλου σκέψης και γλώσσας;

Η συμπεριφορά τους είναι ηττοπαθής και η μαγκιά λείπει, πράγμα που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση, τη νοοτροπία, την ψυχολογία και τις φοβίες τους, καθώς και το τι πρόκειται να συμβεί εάν και όταν ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου! Η ψυχολογία των πιλότων του Ερντογανιστάν, είναι ψυχολογία ανθρώπων που δεν θέλουν να βρίσκονται σε ξένη περιοχή  -τη δική μας και να τους κυνηγούν οι ιδιοκτήτες της! Δεν χρειάζονται ασυρμάτους όταν πασχίζουν να ξεφύγουν γιατί οι απεγνωσμένες φωνές τους, ειδικά όταν μένουν από καύσιμα ή χάνουν το ζευγάρι τους, ακούγονται μέχρι την Άγκυρα!

 

Τίθεται όμως το ερώτημα: τι θα κάνει η Ελλάς σε αυτό το κρεσέντο εξοπλισμών… Πήραμε τα F-16, πήραμε τα Mirage, ήρθαν τα Rafale, αναμένουμε τα F-35! Τι θα γίνει τελικά; Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό το ράλι εξοπλισμών; Μήπως κάποια στιγμή δεν θα μπορούμε να ακολουθήσουμε; Και τότε  -αν συμβεί κάτι τέτοιο, τι θα γίνει; Τι θα κάνουμε;

Τα πράγματα είναι απλά και ανάλογα απλή είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα… και σίγουρα δεν είναι άσπρο-μαύρο!

Οι Γόρδιοι Δεσμοί, προσωπικά έχω μάθει…  δεν λύνονται αλλά κόβονται βίαια δια σπάθης. Πρέπει να ασχοληθούμε επιτέλους να μάθουμε τον εχθρό σε όλο το βάθος και σε όλα τα επίπεδα! Τι είναι ο τουρκισμός… τι είναι ο ερντογανισμός, πως βλέπουν οι στρατιώτες και βέβαια ο ίδιος ο απλός λαός του Ερντογανιστάν αυτή την ιστορία αιώνων ανάμεσα στις δύο χώρες; Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό και μάλιστα προαιώνιο, όταν ποτέ δεν φρόντισες να μπορείς να τον διαβάζεις εις βάθος, σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο και να αντιλαμβάνεσαι ακόμα και τις πιο απόκρυφες σκέψεις του πριν τις κάνει πράξη; Με απλά λόγια, πρέπει να γνωρίζουμε πως σκέπτονται, σε μεγάλο βάθος!

 

Πρέπει να καταλάβουμε, πως ο Κεμαλισμός, ο Ερντογανισμός, ο Παντουρκισμός και ο ριζοσπαστικοποιημένος Ισλαμισμός -και τα τέσσερα αυτά σημεία από κοινού που σκιαγραφούν τον ναζισμό, οδηγούν αυτό το πολυπολιτισμικό και ανάδελφο κράτος και προς τα που!

Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον, γιατί ο πόλεμος με την Τουρκία είναι νομοτελειακά αναπόφευκτος! Δεν έχουμε την Ανδόρα ή την Πορτογαλία δίπλα μας, αλλά νέο-οθωμανικά ανθρωποειδή που ονειρεύονται να μας καταστρέψουν! Είναι καιρός πια, να ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη και να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε γεωγραφικά!

 

Σε κάθε περίπτωση, ο συνεχής εξοπλισμός της χώρας μας, δεν είναι απλά αναγκαίος! Είναι ο απόλυτος μονόδρομος, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος…

Πρέπει να αλλάξουμε όμως νοοτροπία! 

Οι εξ’ Ανατολών γείτονες συνεχώς ζητούν και απαιτούν από εμάς και εμείς μέχρι χθες αντισταθμίζαμε ανεπαρκώς και τους κατευνάζαμε, με αποτέλεσμα το σημερινό ξεσάλωμα τους! Επιτέλους πρέπει και εμείς να βάλουμε ένα περίστροφο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αρχίσουμε να απαιτούμε πράγματα! Πρέπει να στραφούμε στη γεωπολιτική μας αποστολή για τη Δύση και να μην σπαταλάμε χρόνο απλά για να αντισταθμίσουνε τους απέναντι! Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, πως στη νέα γεοστρατηγική  συγκυρία με τη Ρωσία εδώ και την Κίνα στον Ειρηνικό, δεν χρειάζεται το Ερντογανιστάν και τον ρόλο του μπορούν να τον αναλάβουν τα δύο ελληνικά κράτη -η Ελλάδα και η Κύπρος!

 

Για όλα αυτά χρειάζονται όμως έξυπνοι, γενναίοι και διορατικοί πολιτικοί! Τους έχουμε; Προσωπικά, επιτρέψτε μου να αμφιβάλω…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img