11.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΜάστιγα οι εγκληματικές ομάδες που βρίσκουν κρησφύγετο σε καταυλισμούς. Επιχείρηση της ΕΛΑΣ...

Μάστιγα οι εγκληματικές ομάδες που βρίσκουν κρησφύγετο σε καταυλισμούς. Επιχείρηση της ΕΛΑΣ με 7 συλλήψεις στα Σπάτα.

Ημερομηνία:

Πραγματική μάστιγα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής αποτελούν οι εγκληματικές συμμορίες  ΡΟΜΑ οι οποίες εδώ και πολλούς μήνες χρησιμοποιούν ως ορμητήριο καταυλισμούς των Μεσογείων, για να κάνουν ληστρικές επιδρομές σε πόλεις και οικισμούς.  Σύμφωνα με την αστυνομία οι συμμορίες μετακινούνται συνήθως από περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως  ο Ασπρόπυργος τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι και φιλοξενούνται για λίγες μέρες σε συγγενείς τους, σπίτια τα οποία είναι και το κρησφύγετό τους για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη από τις Διωκτικές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή Κιάφα στα Σπάτα. Την οργάνωση είχε το Αστυνομικό Τμήμα των Σπάτων και  συμμετείχαν η Τροχαία Αγίας Παρασκευής το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων, η Άμεση Δράση με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και ειδικές ομάδες για την βαριά εγκληματικότητα όπως είναι η ΟΠΚΕ Βορειοανατολικής Αττικής, με την συνδρομή Διμοιρίας της υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 2 άτομα τα οποία κρύβονταν στον καταυλισμό γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματικές ενέργειες. Σε οικία του καταυλισμού εντοπίστηκε κρυμμένο και κατασχέθηκε ένα κλεμμένο όπλο ενώ συνελήφθησαν άλλα 5 άτομα για ρευματοκλοπή. Επίσης βεβαιώθηκαν τροχονομικές παραβάσεις και βεβαιώθηκαν τα σχετικά πρόστιμα.  

Σχετικά Άρθρα

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img