18.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕκλογές - ΒουλευτέςΒάσω Κόλλια: "Χρειάζονται υποδομές για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία στην Ανατολική...

Βάσω Κόλλια: “Χρειάζονται υποδομές για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία στην Ανατολική Αττική. Προτεραιότητες σε πρωτοβάθμια υγεία – συγκοινωνίες – δασικά.”   

Ημερομηνία:

Βάσω Κόλλια – Υποψ. Βουλευτής ΝΔ στην Ανατολική Αττική

Τους βασικούς πολιτικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας  αλλά και η ανάδειξη  της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανατολικής Αττικής, περιγράφει με ξεκάθαρο λόγο η Βάσω Κόλλια, Υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία.  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica Press News η Βάσω Κόλλια, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του τόπου καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανατολική Αττική, επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές όπως στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στις συγκοινωνίες.  Τονίζει ωστόσο ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένα όσα σημαντικά έγιναν με κόπο τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Η Ελλάδα είναι πλέον σύγχρονη και δυνατή και θα ήταν κρίμα να ανακοπεί αυτή η δυναμική πορεία της χώρας.

Apn: Κυρία Κόλλια οι εκλογές πλέον είναι πιο κοντά όσο ποτέ. Κατά γνώμη σας ποιο θα είναι το βασικό διακύβευμα;

«Ύστερα από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν για να κάνουμε την Ελλάδα  μια σύγχρονη και δυνατή χώρα. Για τον λόγο αυτό στις εκλογές  που πλησιάζουν δεν πρέπει να ανακόψουμε αυτήν την πορεία της χώρας. Δεν πρέπει με την μη συμμετοχή μας ή την αδιαφορία μας να επιτρέψουμε να χαθούν όσα όλες και όλοι μαζί με κόπο έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Μην χαρίσουμε σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή την ψήφο μας στον οποιοδήποτε. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια. Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές. Αν θα επιλέξουμε την σταθερότητα και μια πορεία, η οποία οδηγεί στο φως ή αν θα επιλέξουμε περιπέτεια και αβεβαιότητα. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον μας.»

Apn: Θα είσθε Υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Γιατί επιλέξατε την περιφέρεια μας;

«Γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στο Βαρνάβα. Πήγα σχολείο στο Καπανδρίτι. Στις γειτονιές της Ανατολικής Αττικής δραστηριοποιήθηκα κοινωνικά και πολιτικά. Σε αυτά τα μέρη πέρασα κάθε φάση της ζωής μου. Χαρές, λύπες, όνειρα. Στις γειτονιές αυτές είναι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι άνθρωποι με τους οποίους χρόνια τώρα πορευόμαστε μαζί σε κοινούς αγώνες. Στις γειτονιές αυτές είναι οι ρίζες των παππούδων και των γιαγιάδων μου. Δεν βλέπω και δεν αντιμετωπίζω την Ανατολική Αττική σαν ένα εφαλτήριο ή σκαλοπάτι για να κάνω πολιτική καριέρα. Είναι πιο προσωπικό το θέμα και με πιο ευαίσθητη προσέγγιση. Άρα θεωρώ ως φυσικό επακόλουθο να πολιτευθώ στον τόπο μου, γιατί  είμαι  μια από εσάς, δίπλα σε εσάς με συνέπεια και αγάπη για τον τόπο που αγαπάμε, νοιαζόμαστε και ζούμε.»

Apn: Η Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής τα τελευταία χρόνια έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως πολλά που θα πρέπει ακόμη να γίνουν. Υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές. Ποια είναι η δική σας εικόνα;  

«Η Ανατολική Αττική επουδενί δεν αποτελεί πρότυπο αναπτυγμένης Περιφέρειας. Όμως, υπάρχουν πολλά περιθώρια να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναπτυχθεί, οικονομικά, πολιτιστικά, οικιστικά. Κακά τα ψέματα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να κάνουμε την περιοχή μας πιο όμορφη και πιο φιλική για τους πολίτες της και να δουλέψουμε για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Η Ανατολική Αττική, έχει βιοτεχνική και βιομηχανική παραγωγή, έχει αγροτική παραγωγή, έχει έναν απίστευτο πολιτιστικό πλούτο που μένει αναξιοποίητος. Όλους αυτούς τους τομείς σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κεντρική διοίκηση θα πρέπει να τους ενισχύσουμε. Αυτά όμως δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν η οικονομική βελτίωση δεν συνδυαστεί με την αισθητική αναβάθμιση και με τον σεβασμό στο περιβάλλον. Υπάρχουν όμως τεράστια προβλήματα που χρονίζουν και πρέπει να λύσουμε άμεσα, γιατί βασανίζουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες όπως τα δασικά, η έλλειψη συγκοινωνιών και υποδομών, η έλλειψη οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πολλά αλλά που δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζει μια περιοχή δίπλα στην Αθήνα.»

Apn: Αν σας ρωτούσα με τι κριτήρια θα πρέπει ένας πολίτης να ψηφίσει έναν υποψήφιο βουλευτή, τι θα απαντούσατε;

«Όλοι μας ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, θάρρος της γνώμης τους και όραμα. Ανθρώπους που δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν, αλλά για να την εμπλουτίσουν με την γνώση τους και την αφοσίωσή τους. Ανθρώπους που αγαπούν  τον τόπο τους και τους ανθρώπους του. Ανθρώπους που νοιάζονται για τον τόπο τους και τους ανθρώπους τους ακόμη και όταν δεν φέρουν αξιώματα. Που η παρουσία τους δεν είναι ευκαιριακή αλλά μόνιμη και σταθερή. Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα από το κόμμα που θα στηρίξει κάποιος ή κάποια ψηφίστε αυτοδημιούργητους, ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν, να δουλεύουν σκληρά, ανθρώπους που δεν είναι για το φαίνεσθαι, ανθρώπους που δημιουργούν, ντόμπρους και ειλικρινείς, με καθάρια άποψη, συγκροτημένους, με ιδεολογική ταυτότητα και όχι καιροσκόπους, υπεροπτικούς και ανούσιους ρηχούς υποκριτές και εγωκεντρικούς. Αληθινούς ανθρώπους που θα αλληλεπιδράσουν ουσιαστικά και δημιουργικά με την πολιτική και τους πολίτες.»

Η  Βάσω Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ενοποίηση( Essex University, UK) πλούσιο ερευνητικό έργο, μακρά δράση σε διαφορετικούς τομείς δημοσίου ενδιαφέροντος και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος διοίκησης μεγάλων, εγχώριων και διεθνών, επιχειρήσεων.

Είναι μέλος:

-της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επιτροπής του Ινστιτούτου για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία  (Advisory Board του TACTICS Institute for Security and Counter Terrorism – London, UK)

– του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου  (EPLO)

Είναι Αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας  Γυναικείων Θεμάτων του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών (2013-2015).Στα έργα που ολοκλήρωσε με την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, συγκαταλέγεται η περάτωση δικτύου 60 δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας και τη Γραμμή SOS 15900) για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σε όλη την Ελλάδα.Οι πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε και οι δράσεις που υλοποίησε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν σημείο αναφοράς και οδηγό καλής πρακτικής σε θέματα ισότητας των φύλων για τις προεδρίες του Συμβουλίου της ΕΕ.

Από το 2004 εως το 2007, διατέλεσε  Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το έργο της, πλούσιο και πολυσχιδές περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη θεσμοθέτηση της σύστασης και λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων(ΤΟ.ΣΥ.Ν), δράσεις για την απασχόληση των νέων καθώς και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Τέλος, συμμετείχε στα Συμβούλια Υπουργών Νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσωπώντας την χώρα μας.

Έχει διατελέσει μέλος: 

– της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης

– του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας 

– της Εθνικής Επιτροπής UNESCO

– της Ομάδας των Εμπειρογνώμων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT), ευρωπαϊκού οργανισμού που προωθεί ενεργά το γυναικείο ταλέντο στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)

– της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

– της Επιτροπής “Ισότητα των Φύλων” της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.)

Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων» (ΣΕΠ).

Μετρά πολλές διακρίσεις για το έργο της από διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς.

Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Κομματική πορεία:

Από την ηλικία των 16 ετών ασχολείται ενεργά με την πολιτική, ταυτόχρονα με τις σπουδές της και την εργασία της

Από την μακρά της πορεία στη ΝΔ διακρίνουμε ότι:

Έχει διατελέσει

-πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βαρνάβα 

-πρόεδρος της Υ3 (Βόρεια Αττική) Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

-μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ (εκλεγμένη από δυο συνέδρια)

-μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ

-μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας(εκλεγμένη από τρία συνέδρια)

Υπήρξε επί μακρόν στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος,  της Γραμματείας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων, του Ινστιτούτου Δημοκρατίας-Κωνσταντίνος Καραμανλής, καθώς και της Γραμματείας Γυναικών της ΝΔ

Διετέλεσε  Γενική Διευθύντρια του ΚΠΕΕ. (Το ΚΠΕΕ είναι το παλαιότερο think tank του κεντροδεξιού-φιλελεύθερου χώρου.)

Από το 1999 έως και το 2003 ήταν Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (πανευρωπαϊκός θεσμός που ιδρύθηκε το 1953 και μέλη της οποίας είναι τα γυναικεία τμήματα των κεντροδεξιών, χριστιανοδημοκρατικών και φιλελεύθερων κομμάτων της Ευρώπης).

Έχει εκπροσωπήσει τη ΝΔ σε συνέδρια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Γιορτή μπάσκετ το Σάββατο στο Λαύριο με το ΔΕΗ 3×3 POWER TO THE HOOD by Eurohoops

Σε μεγάλη γιορτή του 3×3, με τουρνουά και πολλές...

ΛΑΥΡΙΟ: Αισθητικές παρεμβάσεις “πρασίνου” στην κεντρική πλατεία της πόλης.  

https://www.youtube.com/watch?v=QqRLxs3zHes Σε μια αισθητική παρέμβαση με περισσότερο πράσινο προχωρά ο...

Τελευταία Άρθρα

spot_img