23.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΕθνική Τραγωδία στα Τέμπη. Φόβοι για πάνω από 40 θύματα. Ανάμεσά τους...

Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη. Φόβοι για πάνω από 40 θύματα. Ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές που επέστρεφαν στο πανεπιστήμιο τους.

Ημερομηνία:

Στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται στους 38 και οι τραυματίες στους 66, εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Επισήμως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, 36 είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις έρευνας για την ανάσυρση εγκλωβισμένων σορών είναι σε πλήρη εξέλιξη από διασώστες αλλά και εθελοντές που έχουν σπεύσει στο σημείο, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, μαζί με μέλη δασικών επιχειρήσεων και της ειδικής ομάδας. Το ΕΚΑΒ συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Βαθρακογιάννης στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 342 άτομα και 10 άτομα προσωπικό, ενώ στην εμπορική δύο εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ, έχουν διατεθεί αστυνομικοί από τη διεύθυνση Λάρισας, ενώ έχουν καταφθάσει και στελέχη του εγκληματολογικού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Φοιτητές οι περισσότεροι τραυματίες

Οπως έγινε νωρίτερα γνωστό, οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι φοιτητές.

Επιπλέον, πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ανέφεραν ότι μεταξύ των τραυματιών είναι εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176. Όπως είπε, στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του δυστυχήματος. Τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ένα πρόσωπο απολογείται

“Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται”, δήλωσε ο εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος,ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση.Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως “βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης”.

Σχετικά Άρθρα

Με νεανικά χαμόγελα και αισιοδοξία χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Κορωπίου.

https://www.youtube.com/watch?v=XwmPls5RMYo Με νεανικά χαμόγελα, αισιοδοξία για μια ανέφελη και παραγωγική...

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img