25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΑΡΤΕΜΙΔΑ: Διάσωση 12χρονου από σπίτι που πήρε φωτιά. Τον απεγκλώβισαν από το...

ΑΡΤΕΜΙΔΑ: Διάσωση 12χρονου από σπίτι που πήρε φωτιά. Τον απεγκλώβισαν από το παράθυρο πυροσβέστες και αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.   

Ημερομηνία:

Την τελευταία στιγμή σώθηκε ένας 12χρονος ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη διώροφη μονοκατοικία της οικογένειας του, στην οδό Κρήτης στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος τη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κοιμόταν αμέριμνος στο παιδικό υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου. Ξαφνικά αισθάνθηκε να πνίγεται από τον πυκνό μαύρο καπνό που είχε καλύψει ολόκληρη τη μονοκατοικία. Άγνωστο πως, είχε πάρει φωτιά ο υπόγειος χώρος του σπιτιού και υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του. Τρομοκρατημένος ο ανήλικος τηλεφώνησε αμέσως στη μητέρα του που είχε βγει ελάχιστη ώρα πριν για να παραλάβει το άλλο ανήλικο παιδί της οικογένειας. Της είπε ότι έχει εγκλωβιστεί και ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει καθώς η ατμόσφαιρα είχε γίνει ασφυκτική.

Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Άμεση Δράση. Οι πυροσβέστες από το Σταθμό του Μαρκοπούλου έφτασαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στον τόπο της πυρκαγιάς, ενώ καθ’ οδόν ενημέρωσαν και το ΕΚΑΒ για τον κίνδυνο που διέτρεχε ο 12χρονος. Επί τόπου έφτασε και η ομάδα ΔΙΑΣ και από κοινού με τους πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια το παιδί το οποίο κατέβασαν από το παράθυρο του 1ου ορόφου. Ο ανήλικος ο οποίος αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα αλλά και κάποια μικροεγκαύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σπάτων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων.

Η πυρκαγιά έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν αν την περιορίσουν στο υπόγειο της μονοκατοικίας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img