27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονα και τοπικά επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα σήμερα...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονα και τοπικά επικίνδυνα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα σήμερα Κυριακή 18-06-2023

Ημερομηνία:

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Κυριακή (18-06-2023),

1) κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,

2) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,

3) από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,

4) από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,

5) κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, Αττική και τη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Στην επιτυχημένη ημερίδα με θέμα: «Εξερευνώντας την επιχειρηματικότητα στο...

«Ο πολιτισμός μας ενώνει» Θεσμός πλέον το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

https://www.youtube.com/watch?v=U9riZpQPeVo Με εντυπωσιακές φορεσιές και χορούς από την Ινδία αλλά...

Στο Κούτσι Μαλακάσας η μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ»

Τη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με...

Το PianoCityAthens έρχεται στο Δήμο Λαυρεωτικής!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υποδέχεται το Piano City Athens στην...

5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετική επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img