18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΟ Δήμος Κρωπίας κοντά στους μαθητές. Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού για την είσοδο...

Ο Δήμος Κρωπίας κοντά στους μαθητές. Σεμινάριο συμπλήρωσης μηχανογραφικού για την είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Ημερομηνία:

Για 3η σχολική χρονιά ο Δήμος Κρωπίας διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου που θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο για την είσοδό τους στα ΑΕΙ. Το σεμινάριο που οργανώνει η Σχολική Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, 11:00-15:00 και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και στους γονείς μαθητών που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση. Συγκεκριμένα, θα γίνει ανάλυση στις σχολές και των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Η φιλοσοφία ενός σωστού μηχανογραφικού
  • Ελάχιστη βάση εισαγωγής
  • Παρουσίαση σχολών ανά επιστημονικό πεδίο
  • Στρατιωτικές σχολές – Σώματα ασφαλείας
  • Μηχανογραφικό Κύπρου

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ. Οι σύνδεσμοι συμμετοχής στην πλατφόρμα  θα γνωστοποιηθούν στους μαθητές/τριες από τους Διευθυντές των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας  Δημήτριος Ν. Κιούσης σε δήλωσή του επισημαίνει : «Φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά ο δήμος μας στηρίζει τους αποφοίτους των λυκείων ώστε μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις να βοηθηθούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Πρέπει τα παιδιά μας να εξοικειωθούν με ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό σεμινάρια το επόμενο χρονικό διάστημα. Μια επιτυχημένη συμπλήρωση του μηχανογραφικού φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κάθε μαθητή που προσδοκά να ενταχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση. Είναι μια πρωτοβουλία του Μάκη Κιούση του προέδρου της Δ.Ε Παιδείας που και στον τομέα αυτό έχει μεγάλη συνεισφορά.

Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν καλή επιτυχία στην εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για τις προσπάθειες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και να συγχαρούμε και τους γονείς που στήριξαν τα παιδιά σ΄ αυτή την μεγάλη προσπάθεια αλλά και τους εκπαιδευτικούς που έκανα σημαντικό έργο.

Και τους υπενθυμίζω ότι όλοι οι απόφοιτοι των δημόσιων σχολείων θα έχουν μια εξαιρετική εκδήλωση αρχές Σεπτεμβρίου για την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Καλή επιτυχία παιδιά».

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img