21.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΚαύσωνας «Κλέων»: Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για την επέλαση του καύσωνα - Αγωνία για...

Καύσωνας «Κλέων»: Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για την επέλαση του καύσωνα – Αγωνία για την επάρκεια ρεύματος – Συστάσεις για λελογισμένη χρήση

Ημερομηνία:

Στις 11:00 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για το επερχόμενο κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει τη χώρα, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, καθώς και των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελένης Γιώτη και του Γενικού Διευθυντή Διεύθυνσης Υγείας του Υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνου Αγραπιδά.
 
 
Στη σύσκεψη θα μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο Διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Μπαρσάκης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.
 
Έκτακτη συνεδρίαση έγινε και χθες Δευτέρα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τη διασφάλιση επάρκειας του ηλεκτρικού συστήματος λόγω του καύσωνα.
 
Η συνάντηση, υπό τον υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη, έγινε με τη συμμετοχή της ΡΑΑΕΥ, του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ και έγινε εκτίμηση της κατάστασης καθώς το ηλεκτρικό σύστημα θα δοκιμαστεί από τον καύσωνα «Κλέων». 
 
Όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες, που πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.
 
Κατά τη σύσκεψη, εκτιμήθηκε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας θα καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά και οι νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί και οι ΑΠΕ, που προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια, θα συνεισφέρουν στο σύστημα πάνω από 3 GW ηλεκτρικής ισχύος.
 
Καύσωνας «Κλέων»: Σύσταση για λελογισμένη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται σύσταση για λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τις βραδινές ώρες αιχμής 20:00-22:00, κάτι που θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αποφυγή τυχόν προβλημάτων ηλεκτροδότησης, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
 
Επιπλέον, υπάρχει σύσταση στους πολίτες να μεταφέρουν, στο μέτρο του δυνατού, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ενεργοβόρες συσκευές, κατά τις ώρες 14:00-18:00, όπου κορυφώνεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς και η επιβάρυνση του ηλεκτρικού συστήματος, λόγω της ζήτησης είναι μικρότερη.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img