21.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΠυρκαγιές: Σε κατάσταση συναγερμού η Ρόδος - Καλύτερη η εικόνα στη Δ....

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση συναγερμού η Ρόδος – Καλύτερη η εικόνα στη Δ. Αττική – Σε ύφεση η φωτιά στο Λουτράκι

Ημερομηνία:

Για ακόμα ένα βράδυ οι επίγειες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να δώσουν σκληρό αγώνα, είτε για να θέσουν υπό έλεγχο είτε για να αποτρέψουν αναζωπυρώσεις, τα πύρινα μέτωπα σε, Ρόδο, Δυτική Αττική και Λουτράκι.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, είναι για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (18/7) σε δασική έκταση στη Ρόδο. Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά καθώς είναι σε δύσβατο σημείο ενώ καίγονται δέντρα που είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Αναφορικά με το μέτωπο στην Δυτική Αττική ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό. Όπως επεσήμανε εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Στο Λουτράκι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης

Αναφορικά με την φωτιά στο Λεύκοχωμα Σπάρτης ο κ. Αρτοποιός δήλωσε πως είναι σε ύφεση, ενώ επιβεβαίωσε ότι ένα ελικόπτερο που επιχειρούσε στην περιοχή προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός του πληρώματος.

Υψηλός κίνδυνος και την Πέμπτη για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για την Πέμπτη 20 Ιουλίου, για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Σχετικά Άρθρα

«Ο πολιτισμός μας ενώνει» Θεσμός πλέον το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

https://www.youtube.com/watch?v=U9riZpQPeVo Με εντυπωσιακές φορεσιές και χορούς από την Ινδία αλλά...

Στο Κούτσι Μαλακάσας η μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ»

Τη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με...

Το PianoCityAthens έρχεται στο Δήμο Λαυρεωτικής!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υποδέχεται το Piano City Athens στην...

5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετική επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img