20.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαSOS για τη διάσωση – επιβίωση 100 αλόγων στους πρόποδες του Υμηττού!...

SOS για τη διάσωση – επιβίωση 100 αλόγων στους πρόποδες του Υμηττού! Άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας

Ημερομηνία:

Έπιασε τελικά τόπο η αγωνιώδης έκκληση του Δήμου Κρωπίας και των εθελοντών για την διάσωση – επιβίωση μιας τεράστιας κοινότητας αλόγων που διαβιούν στην περιοχή Ραψανάς, στους πρόποδες του Υμηττού. Η Περιφέρεια Αττικής μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε από το Δήμο Κρωπίας ενεργοποιήθηκε άμεσα και ήδη κινούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει μέριμνα για την επιβίωση των αλόγων ως αναφορά τη διατροφή τους αλλά και για τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού και της ιατρικής τους φροντίδας από εξειδικευμένους ιππιάτρους.

Μάλιστα τους επόμενους δύο με τρεις μήνες ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα 110, καθώς τουλάχιστον 15 άλογα κυοφορούν. Τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για την επιβίωση τους σε ειδικό χώρο, καθώς σήμερα μετακινούνται ανεξέλεγκτα σε αναζήτηση τροφής και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ακόμη και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων καθώς κινούνται και σε πολυσύχναστους δρόμους.

Πρόκειται για αγέλες που με τα χρόνια μεγάλωσαν και σήμερα αριθμούν περίπου τα 100 άλογα. Η επιβίωση τους εξαρτάται απόλυτα από τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά εθελοντές που ζουν στην περιοχή, όπως οι κυρίες Έφη Γρηγοριάδου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου ¨Πευκώνας¨ Κορωπίου και Krissi Bondiotis, με τη συνδρομή των υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας. Η διατροφή των 100 αλόγων αποτελεί την καθημερινή αγωνία όλων, καθώς για τόσο μεγάλο πληθυσμό είναι πλημμελής μιας και εξαρτάται απόλυτα από τις ευγενικές δωρεές πολιτών και εταιριών όπως συμβαίνει με την κεντρική λαχαναγορά και τον πρόεδρο των εμπόρων κ. Αθανάσιο Ίσσαρη.

Σ΄ αυτή τη μεγάλη καθημερινή προσπάθεια συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Κρωπίας με ότι μέσα διαθέτει, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν και δεν προβλέπονται ειδικοί πόροι που θα μπορούσαν να διατεθούν για την επιβίωση αυτών των υπέροχων ζώων.

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img