28.2 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΜα…τίποτα δεν λειτούργησε;

Μα…τίποτα δεν λειτούργησε;

Ημερομηνία:

Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Η Πολιτεία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει… Από την άλλη, ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με το “ευ αγωνίζεσθαι”. Είναι γεμάτος μίσος, ζήλια, καυχησιολογία, άγνοια όλων των κανόνων και σαδιστική ευχαρίστηση στην παρακολούθηση ή ακόμα και την πρόκληση  βίας. Με άλλα λόγια, είναι ένας πόλεμος δίχως πυροβολισμούς, μεταξύ παραβατικών, που ούτως  ή άλλως, δεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό!”

Στο περιστατικό με τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, όπως φαίνεται, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με οπαδική βία, όπως κακώς χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος.  ‘Ως οπαδική βία ορίζεται η βία που ασκείται από οπαδούς κάποιας ή κάποιων ομάδων μέσα στο γήπεδο που διεξάγεται ένας αγώνας… κάποια στιγμή και για κάποιο λόγο, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφεται ως εγκληματική ενέργεια εν θερμώ.”. 

Το ποδόσφαιρο γενικά ως άθλημα-θέαμα, έχει πλέον αναδειχθεί σε χώρο ιδιαίτερα οικείο σε ακραίες οργανώσεις-αγέλες, που βρίσκουν ελεύθερα κρυφά μονοπάτια και διαδρόμους για συνεργασίες με ιδίου τύπου οργανώσεις-αγέλες του εξωτερικού, ώστε μεμονωμένα ή από κοινού να δημιουργούν τέτοιου είδους επεισόδια, που εκ των πραγμάτων μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε θάνατο ή θανάτους, είτε πρόκειται για προσχεδιασμένη πράξη κατά συγκεκριμένων προσώπων, είτε είναι τυχαίο γεγονός!  Όταν βγαίνουν  τα μαχαίρια, είναι σχεδόν  βέβαιο πως μπορεί να καρφώσουν οποιονδήποτε βρίσκεται ή περνάει από εκεί… εντός ή εκτός σχεδιασμού!

Στην περίπτωση του φονικού στη Νέα Φιλαδέλφεια μιλάμε πλέον για εισβολή και κατάλυση του ίδιου του κράτους, εισβολή μέσα στους ίδιους τους θεσμούς και στις δημόσιες υπηρεσίες, από την αστυνομία μέχρι την κυβέρνηση και μέχρι το βαθύ κράτος, με μια 150δα ακραίων εγκληματιών άλλης χώρας, να σουλατσάρουν σε ολόκληρη την επικράτεια, συντεταγμένοι σε κονβόι, να οδεύσουν όπου γουστάρουν ανενόχλητοι και να σφάξουν όποιον άτυχο βρεθεί στο διάβα τους…

Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες έχουν προβλήματα που άπτονται της αδυναμίας να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ξεφυτρώνουν από παντού και με τρόπο ιδιαίτερα προκλητικό δεκάδες δισεκατομμύρια, δόλια κέρδη και υπερκέρδη, περίεργοι παράγοντες που ο βίος τους καθημερινά ξερνάει σκάνδαλα και παραβατικότητα, ενώ στο πλάι τους γεννοβολούνται ακραία κατακάθια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν το έγκλημα στο DNA τους. Δηλαδή, ο βίος και η πολιτεία τους περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του ποινικού κώδικα, με ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ληστείες ή με συμμετοχή σε ακραίες οργανώσεις μίσους. Σε καμία περίπτωση λοιπόν το πρόσφατο συμβάν, όπως και πολλά συμβάντα στο παρελθόν ή εκείνα που ακόμα δεν έχουμε βιώσει, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό καθαυτό το αθλητικό γεγονός ενός ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ή άλλου αγώνα!

Δυστυχώς φίλες και φίλοι  αποτελεί νομοτέλεια το γεγονός, πως θα υπάρξουν ακόμα θάνατοι και στη συνέχεια κροκοδείλιοι θρήνοι, μιας και οι εκλεγμένοι υπάλληλοί μας όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων, ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους να τους φορτώσουν τις ευθύνες, αντί πρώτα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και μετά να φροντίσουν να βρουν και να εφαρμόσουν αντίμετρα  -λύσεις δηλαδή που θα μας απαλλάξουν από αυτόν τον εφιάλτη και το αίμα που συνήθως τον συνοδεύει!

 

Σχετικά Άρθρα

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Στην επιτυχημένη ημερίδα με θέμα: «Εξερευνώντας την επιχειρηματικότητα στο...

«Ο πολιτισμός μας ενώνει» Θεσμός πλέον το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

https://www.youtube.com/watch?v=U9riZpQPeVo Με εντυπωσιακές φορεσιές και χορούς από την Ινδία αλλά...

Στο Κούτσι Μαλακάσας η μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ»

Τη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με...

Το PianoCityAthens έρχεται στο Δήμο Λαυρεωτικής!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υποδέχεται το Piano City Athens στην...

5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετική επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img