22.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣτέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος, ήρθα με σκοπό την πρόκριση»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι απογοητευμένος, ήρθα με σκοπό την πρόκριση»

Ημερομηνία:

Της Βάλιας Σύρρου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε τόσο στο ματς του διπλού μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, όσο και στο μονό που έπαιξε αμέσως μετά με τον Άλεξ Μόλτσαν, δεν κατάφερε να κερδίσει και να οδηγήσει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στην νίκη και την πρόκριση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν πολλές φορές μέσα στον αγώνα που το σέρβις μου από πλεονέκτημα έγινε μειονέκτημα και ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η κούραση από το ματς του διπλού έπαιξε ρόλο στην ήττα του στο μονό, δήλωσε πως το περίμενε και ήξερε πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να παίξει τρεις αγώνες και πως η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Ακόμη, είπε: « Ήμουν έτοιμος νοητικά αλλά δεν κατάφερα να κάνω τη δουλειά όπως έπρεπε να γίνει. Είμαι απογοητευμένος, ήρθα με σκοπό την πρόκριση. Θα με μπούσταρε πολύ αν κερδίζαμε το διπλό. Πιστεύω σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα, ώστε να νιώσεις λίγο πιο άνετος. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα αλλά συνεχίζουμε και ελπίζουμε να ξανακάνουμε τέτοιους αγώνες σε παρόμοια σημεία».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδας, Απόστολος Τσιτσιπάς, ο οποίος  συνεχάρη την ομάδα της Σλοβακίας και ανέφερε πως ήταν αρκετά δύσκολο για τον Στέφανο να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο γήπεδο μετά από περίπου έξι ώρες παιχνιδιού, επισημαίνοντας: «Αυτό που κρατάω είναι ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θέλω αυτό να δώσει κίνητρο στα υπόλοιπα παιδιά να δουλέψουν περισσότερο, ώστε στο μέλλον να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στον πάγκο».

Κλείνοντας, ο Στέφανος έδωσε τον δικό του τίτλο για το διήμερο: «Το τένις δοξασμένο στο πιο ιστορικό σημείο της Ελλάδας», δίνοντας την ελπίδα για τα μελλοντικά τενιστικά τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img