18.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΤη Δευτέρα κάνουν πρεμιέρα οι νέες ταυτότητες

Τη Δευτέρα κάνουν πρεμιέρα οι νέες ταυτότητες

Ημερομηνία:

Στην εποχή των νέων, σύγχρονων δελτίων ταυτοτήτων με ισχυρά χαρακτηριστικά ασφάλειας εισέρχεται η Ελλάδα από την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, αύριο αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να εισέρχονται οι πολίτες και να υποβάλλουν αίτημα για την έκδοση νέου δελτίου ταυτότητας.

 Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στο gov.gr και θα κλείνουν το ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου σε Αστυνομικό Τμήμα και ακολούθως το ραντεβού θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο και στο email. Στην συνέχεια, οι πολίτες θα πηγαίνουν στο Αστυνομικό Τμήμα για την διαδικασία έκδοσης και μέσα σε 7 με 10 μέρες θα ειδοποιούνται με sms για να πάνε να παραλάβουν τη νέα τους ταυτότητα. 

Το κόστος έκδοσης του νέου δελτίου ταυτότητας είναι 10 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού παράβολου Δημοσίου. 

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

 Υπενθυμίζεται ότι τα παλιά δελτία ταυτότητας παύουν να ισχύουν την 3η Αυγούστου 2026, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157, καθώς δεν διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (MRZ). 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img