17.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΈφτασε και στην Αττική ο Elias!

Έφτασε και στην Αττική ο Elias!

Ημερομηνία:

Στην Αττική έφτασε από τα ξημερώματα η κακοκαιρία «Elias» με ισχυρή βροχόπτωση και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Ήδη από τις 2.00 το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχτεί κάποιες μεμονωμένες κλήσεις, 20 μέχρι στιγμής, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα δυτικά της Αττικής.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης στην Αττική μέχρι στιγμής η πρωινή ισχυρή βροχόπτωση δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», σημείωσε.

Χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Αττικής έλαβαν μήνυμα μέσω του 112, προειδοποιώντας τους για πιθανότητα ισχυρής έντασης βροχοπτώσεων και τοπικών καταιγίδων για την Τετάρτη και καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κι έπειτα από επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img