15 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΈνα μονοπάτι χωρίς επιστροφή…

Ένα μονοπάτι χωρίς επιστροφή…

Ημερομηνία:

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Το κύρος της αποτρεπτικής του δύναμης έπειτα από το ταπεινωτικό φιάσκο,  κάνει το Ισραήλ αποφασισμένο πλέον, να ισοπεδώσει τη Γάζα και να αφανίσει την ισλαμιστική οργάνωση, προκειμένου να εκδικηθεί τους νεκρούς του, αλλά κυρίως για να εξαλείψει μια για πάντα την εστία του κακού στο νότο της επικράτειάς του! Η Χαμάς ανέλαβε ένα θανάσιμο για τους Παλαιστίνιος ρίσκο, όταν  εξαπέλυε την αιματηρή και πρωτοφανή σε έκταση επίθεση κατά αμάχων μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, που πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο… και οι Παλαιστίνιοι θα το πληρώσουν ακριβά… Μετά το τέλος αυτού του πολέμου, τίποτα δεν θα θυμίζει το πρόσφατο χθες και στη Γάζα, θα αλλάξουν όλα… ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς…

Θα είναι πιστεύω αρκετά εποικοδομητικό να πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και να δούμε πως τα πράγματα στο παλαιστινιακό ξεκίνησαν να αλλάζουν πριν από περίπου 35 χρόνια, όταν η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης -η γνωστή PLO του Αραφάτ στις αρχές της δεκαετίας του 90’ εγκατέλειπε σταδιακά την ένοπλη δράση κατά του Ισραήλ και έριχνε ιδιαίτερο βάρος στις ειρηνευτικές προσπάθειες. Τότε η Χαμάς -το ετεροθαλές μεγάλο αδελφάκι του μελλοντικού ISIS, γίνονταν η αιχμή του δόρατος στον ένοπλο αγώνα κατά των Ισραηλινών… ενώ αργότερα κυριολεκτικά λυσσασμένη που εμποδίζονταν να ασκήσει ουσιαστική  εξουσία μετά την νίκη της στις εκλογές το 2006, εκδίωξε κακήν κακώς την Παλαιστινιακή Αρχή του προέδρου Αμπάς από την Γάζα και έτσι έγινε ο απόλυτος  -στα πρότυπα του ISIS – κυρίαρχος στον μικροσκοπικό αυτόν παλαιστινιακό θύλακα των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας και της ανέχειας, στριμωγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον!  Μορφώματα όπως η Χαμάς δεν έχουν θέση σε κοινωνίες που ευημερούν, παρά μόνο σε κοινωνίες στα πρότυπα των φαβελών και των παραγκουπόλεων, όπου οι κάτοικοι καθημερινά αγωνίζονται απλά για να επιβιώσουν!

Το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δεν δρα με επιθυμία για αντεκδίκηση, αλλά κινείται αποτελεσματικά για να εμποδίσει τέτοιου είδους εγκλήματα από φανατικούς ισλαμιστές στο μέλλον. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι επικριτές των ενεργειών του Ισραηλινού στρατού μετά το λουτρό αίματος στα εδάφη του Ισραήλ!

Δεν υπάρχουν στελέχη στη Χαμάς όπως κάποιοι αναρχοαυτόνομοι εδώ σε εμάς τα ονομάζουν, διότι τα στελέχη σε όλον τον πλανήτη υπακούουν σε κανόνες ανθρωπιάς, ηθικής και δεοντολογίας… Οι ΧΑΜΑληδες είναι απλά αιμοδιψείς μπαμπουίνοι-δολοφόνοι χωρίς ανθρώπινα αισθήματα  -μόνο ακραία ζωώδη ένστικτα! Απέχουν πολύ από να λέγονται άνθρωποι και πρέπει σε κάθε περίπτωση και με κάθε μέθοδο και τρόπο να εξαλειφθούν από προσώπου γης, για να ζήσει ο κόσμος ελεύθερος και ασφαλής!

Η Γάζα τελείωσε και η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες  -τίποτα δεν θα είναι ίδιο, με τους ισλαμιστές-δολοφόνους της Χαμάς να καίγονται αιώνια σε αυτό που ονομάζεται κόλαση… Αρκετά τους ανεχτήκαμε και τους επιτρέψαμε να μολύνουν με την ανάσα τους, τον αέρα που αναπνέουμε!

Ο κύβος για την αλλαγή στο status quo στην περιοχή, ερρίφθη τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι αποφάσιζαν να αυτοκτονήσουν επιτιθέμενοι σε αθώους αμάχους εντός της επικράτειας του Ισραήλ! 

Η Γάζα θα ισοπεδωθεί προκειμένου να μεταμορφωθεί και να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο! Ελπίζω μόνο πως οι άμαχοι θα έχουν εγκαταλείψει τη Βόρεια Γάζα και να μην παίξουν το παιχνίδι της Χαμάς… αυτό της ανθρώπινης ασπίδας, για να γίνουν αργότερα παράπλευρες απώλειες…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img