17.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚοινωνία – ΈγκλημαΨυχολόγοι στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. "Καμπανάκι" η συμπεριφορά πολλών μαθητών

Ψυχολόγοι στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. “Καμπανάκι” η συμπεριφορά πολλών μαθητών

Ημερομηνία:

Την απόφαση για τον διοροσμό ψυχολόγων σε 232 Επαγγελματικά Λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα κοινοποίησε το υπουργείο Παιδείας . Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οι προσλήψεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στόχος είναι η υποστήριξη των μαθητών που φοιτούν στα ΕΠΑΛ και οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη φοίτησή τους είτε σε προσωπικό οικογενειακό επίπεδο. Οι ψυχολόγοι θα συνεργάζονται και με τους καθηγητές των σχολείων και θα επεμβαίνουν όταν διατυπώνονται σχετικά αιτήματα.

Ο ψυχολόγος θα έχει τη δυνατότητα εφόσον το κρίνει αναγκαίο να συνεργάζεται με τους γονείς και να παραπέμπει τους μαθητές για ψυχολογική στήριξε σε Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της ευρύτερης κοινότητας. Ο ψυχολόγος μπορεί να ευαισθητοποιεί τον Σύλλογο Διδασκόντων σε θέματα δυναμικής της ομάδας-τάξης, επικοινωνίας με τους μαθητές, καθώς και σχέσεων λειτουργικής συνεργασίας στη σχολική κοινότητα, μέσω εισηγήσεων, βιωματικών σεμιναρίων, ομαδικής συμβουλευτικής και βεβαίως προσωπικών συναντήσεων ψυχικής ενδυνάμωσης. Επίσης να ενημερώνει, συμβουλεύει και υποστηρίζει τους γονείς σχετικά με θέματα εφηβείας και σχέσεων στην οικογένεια σε επίπεδο ατομικών συνεδριών, ομάδων σχετικού ενδιαφέροντος, σχολών γονέων και ειδικών εκδηλώσεων.

Ο ψυχολόγος υποβάλλει τελική έκθεση, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου περιγράφονται όλες οι δράσεις τις οποίες έχει οργανώσει, όλες οι ενημερώσεις – επαφές που έχουν γίνει καθώς και όλες οι πράξεις στις οποίες έχει προβεί, τηρώντας το απόρρητο και σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών/τριών ή των εκπαιδευτικών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να προσδίδεται «συνέχεια» στο έργο που επιτελείται από τον εκάστοτε ψυχολόγο και να αποτελεί μια σύνδεση με την επόμενη σχολική χρονιά για τον ψυχολόγο που θα προσληφθεί, σε περίπτωση που πρόκειται για διαφορετικά άτομα. Η έκθεση υποβάλλεται στον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. και παραδίδεται από αυτόν στον ψυχολόγο που θα αναλάβει καθήκοντα την επόμενη σχολική χρονιά. Ο ψυχολόγος συμμετέχει ισότιμα με τους άλλους εκπαιδευτικούς στο Σύλλογο Διδασκόντων, αρκεί αυτό να μην παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων του. Δεν υποχρεούται να αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες διοικητικής φύσεως και σε καμία περίπτωση δεν του ανατίθενται καθήκοντα που σχετίζονται με διδακτικό ή εξωδιδακτικό έργο (π.χ. εφημερίες, επιτηρήσεις, αναπληρώσεις κ.ά.).

 

Πηγη: iEidiseis

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img