16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚοινωνία – ΈγκλημαΝαρκωτικά σαν "ζελεδάκια" εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών. Στόχος οι έφηβοι ακόμα και...

Ναρκωτικά σαν “ζελεδάκια” εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών. Στόχος οι έφηβοι ακόμα και 13 ετών!!! Διακινούνται μέσω διαδικτύου

Ημερομηνία:

 Από πολύ μικρές ηλικίες αρχίζει δυστυχώς στις μέρες μας η χρήση ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα η διακίνηση έχει διεισδύσει σε ομάδες ανήλικων μαθητών που προμηθεύονται τις ουσίες μέσω διαδικτύου. Ναρκωτικές ουσίες που κάποιες έχουν ακόμη και τη μορφή σαν τα αθώα ζελεδάκια!

 Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο OPEN ο διοικητής της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας, ο μέσος όρος έναρξης χρήσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα τοποθετείται στην ηλικία μεταξύ 13 – 14 ετών.

«Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ότι ο μέσος όρος έναρξης χρήσης των ναρκωτικών στην Ελλάδα έχει περιέλθει στα 13 – 14 ετών ανήλικα παιδιά, ανεξαρτήτου οικονομικής επιφάνειας και ανεξαρτήτου προελεύσεως», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι ανήλικοι στρέφονται στη χρήση κάνναβης, αλλά και όχι μόνο: «Βλέπουμε μια παραβατικότητα στο κομμάτι των ναρκωτικών και σε ανήλικους σε αυτές τις ηλικίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται κυρίως στη χρήση κάνναβης και κάποιων άλλων ουσιών, όπως είναι κάποιες τελευταίες κατασχέσεις που έχουμε κάνει σε μορφή ζελεδάκια!».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img