15 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚοινωνία – ΈγκλημαΑσυνείδητος πυροβόλησε με καραμπίνα δύο αδέσποτα σκυλάκια στην Κερατέα. Είχαν σκάγια σε...

Ασυνείδητος πυροβόλησε με καραμπίνα δύο αδέσποτα σκυλάκια στην Κερατέα. Είχαν σκάγια σε όλο τους το σώμα!

Ημερομηνία:

Με μηνύσεις κατ΄ αγνώστων και χρηματική αμοιβή για πληροφορίες, απαντά το φιλοζωικό σωματείο ΠΡΟΚΡΙΣ της Κερατέας, στην επίθεση με καραμπίνα που πραγματοποίησε άγνωστος δράστης με στόχο δύο αδέσποτα σκυλιά που ζουν στην περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου, τα δύο ανυπεράσπιστα ζώα τραυματίστηκαν από σκάγια κυνηγετικού όπλου σε περιοχή κοντά στο κλειστό γήπεδο της πόλης, πιθανότατα τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Τα δύο σκυλάκια εντοπίστηκαν αιμόφυρτα, μεταφέρθηκαν στον κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε ότι είχαν τραυματιστεί σε διάφορα σημεία του σώματός τους από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Τα μέλη του σωματείου ΠΡΟΚΡΙΣ κάνουν έκκληση σε όσους άκουσαν πυροβολισμούς ή γνωρίζουν στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη να επικοινωνήσουν μαζί τους ή με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σωματείου:

«Προχθές ημέρα Τρίτη 28/11/2023 ειδοποιηθήκαμε για 2 αδεσποτάκια του Δήμου Λαυρεωτικής στην Περιοχή της Κερατέας να είναι τραυματισμένα. Το ένα αρσενικό ο Κουκι στειρωμένο με τσιπ του δήμου είχε κατεύθυνση στον κεντρικό δρόμο Αθ. Σουνίου και το δεύτερο στειρωμένο κι αυτό με τσιπ του Δήμου, πρόλαβε και πήγε σε γνώριμο χώρο που το φροντίζουν. Ο Κουκι μεταφέρθηκε με αιμορραγία στον κτηνίατρο κύριο Δ. Παπαγεωργίου που προς έκπληξη όλων μας εξήγησε ότι το ζώο είναι πυροβολημένο και υπήρχαν σκάγια σε όλο του σώμα. Υπήρχε δυσκολία στη βάδιση και στην αναπνοή. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και αφού ψάξαμε και τον δεύτερο μεγαλόσωμο σκύλο τον Ρεξ ο κτηνίατρος μας είπε ότι και αυτό το σκυλί είναι πυροβολημένο. Κι όλα αυτά 11 η ώρα  το πρωί της Τρίτης. Τα ζώα μεταφέρθηκαν με πετ- ταξί σε νοσοκομείο ζώων για νοσηλεία. Μας ενημέρωσαν ότι έχει τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα στη θωρακική και στην τραχηλική στα αυτιά μετά από ακτινογραφίες και υπάρχουν θραύσματα πυροβόλου όπλου! Όλοι αυτοί λοιπόν που έχουν όπλα τα στρέφουν σε ανυπεράσπιστα πλάσματα τα πυροβολούν χωρίς να υπολογίζουν ότι υπάρχουν παιδιά, άνθρωποι στους δρόμους. Τα ζώα ήταν κοινωνικά, φιλικά δεν πήγαιναν σε χωράφια και απόμερα μέρη. Αν υπάρχει κάποιος έστω ανώνυμα να μας πει αν άκουσε κάποιο πυροβολισμό από τις 4:00 τα ξημερώματα της Τρίτης γιατί μέχρι εκείνη την ώρα ήταν καλά έως και τις 11 το πρωί στις γύρω περιοχές τις Κερατέας. ΑΘ. Σουνίου. Δαβάκη, Περικλέους, στο Γήπεδο η όπου αλλού, ας έρθει σε επικοινωνία μαζί μας! Θα γίνει μήνυση στην αστυνομία καθώς και θα δοθεί  χρηματικό ποσό για την οποία σωστή πληροφορία μας οδηγήσει στον δράστη. Ζούμε σε μια πόλη που σκοτώνει τα ζώα της, είτε τα εγκαταλείπει στην άσφαλτο είτε τα φοβίζει, είτε τα εγκαταλείπει αλλού, είτε χρόνια ολόκληρα τα πυροβολεί! Ας μην είμαστε άλλο θεατές. Σήμερα ένα ζώο αύριο το παιδί σας! Φιλοζωικό σωματείο Κερατέας Πρόκρις 5172/2008 6974521052»

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img